Onderdelen identificeren? Als je elektronische onderdelen uit oude apparatuur sloopt, is de kans groot dat je onderdelen bent tegengekomen die niet meteen geïdentificeerd konden worden als een transistor, condensator of iets anders. Dat kan komen door een vreemde vorm, een onverwachte kleurcodering of de tekst die op het onderdeel gedrukt staat, zoals vaak het geval is bij geïntegreerde schakelingen. SMT onderdelen hebben soms helemaal geen opdruk.

Als een onderdeel eenmaal geïdentificeerd is, wil je het waarschijnlijk hergebruiken. Maar omdat hij gestript is van een oude en mogelijk defecte printplaat, moet je controleren of het nog werkt voordat je hem in je schakeling soldeert.

In deze webinar deelt David Ashton tips en trucs voor het identificeren van onbekende elektronische onderdelen, en presenteert hij verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om onderdelen met een onzekere herkomst te testen zonder dat daarvoor ingewikkelde of dure testapparatuur nodig is.

Dit is de opname van de webinar over How to Identify and Test Components, die werd uitgezonden op 8 december 2022.

 

 

Onderdelen identificeren?

Elektor heeft veel artikelen en video's gepubliceerd over onderwerpen die met componenten te maken hebben, hieronder staan er een paar. Abonneer je op deze tag om ze allemaal te vinden en nooit meer een artikel te missen.