Hebben elektronica-technici, embedded programmeurs en makers een ethische verantwoordelijkheid om hun vaardigheden en componenten op een positieve manier te gebruiken? Moet ethiek een rol spelen in de manier waarop multinationale, op elektronica gerichte bedrijven zaken doen? Hoe moet elektronica-ethiek een rol spelen bij de manier waarop hardware-startups productontwikkeling benaderen?

Ethische elektronica voor de toekomst

Dit zijn belangrijke vragen om over na te denken bij het ontwikkelen van de elektronische systemen en informatietechnologie-oplossingen die de 21e eeuw vorm zullen geven.

De Wereld Ethisch Elektronica Forum (WEEF) bracht ingenieurs, leidinggevenden in de elektronica-industrie, technologiejournalisten en vooruitstrevende beleidsmakers samen om ethiek en doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bespreken. De aanwezigen konden meedenken met de WEEF-panelleden en sprekers bij het aansnijden van onderwerpen als milieuvriendelijk PCB-ontwerp, beheer van e-waste, sociale impact van elektronicaprojecten en meer.
 

Meer informatie over de Wereld Ethisch Elektronica Forum 2021 (WEEF)


Vertaling: Hans Adams