WiFi-reflector maakt 'wearables' energiezuiniger

6 augustus 2015, 00:01
WiFi-reflector maakt 'wearables' energiezuiniger
WiFi-reflector maakt 'wearables' energiezuiniger
Onderzoekers van NASA’s Jet Propulsion Laboratory en de University of California (Los Angeles) hebben een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om het energieverbruik bij het verzenden van informatie door wearables sterk te reduceren. Hierdoor hoeven deze apparaten minder vaak te worden opgeladen.

De nieuwe technologie maakt gebruik van chips die het WiFi-signaal reflecteren of absorberen inplaats van het uit te zenden. Het Wifi-signaal wordt door een zender in de buurt van de wearable uitgezonden. Als dit signaal door de chip in de wearable wordt geabsorbeerd betekent dit de overdracht van een ‘0’ en als het signaal wordt gereflecteerd betekent dit de overdracht van een ‘1’. Om ‘valse’ signalen door reflecties op andere voorwerpen te voorkomen heeft de chip een ingebouwd mechanisme dat deze reflecties continu detecteert en onderdrukt.

Met de nieuwe technologie werd op een afstand van 2,5 meter een datarate van 330 megabit per seconde gerealiseerd bij een zendvermogen dat een factor duizend lager ligt dan dat van een reguliere WiFi-verbinding.

Foto: JPL-Caltech/UCLA
gerelateerde items