ESP32 voor iedereen

ESP32 voor iedereen
ESP32 voor iedereen
Single-board computers, zoals RaspberryPi  of Arduino, worden momenteel overal gebruikt, zowel in de industrie als thuis, en worden steeds populairder. De ESP8266 van Espressif was vanwege zijn lage prijs voor de community van developers een echte game-changer. Met de grote broer ESP32 maakt Espressif zijn formule van WiFi-SoC’s klaar voor de toekomst: naast een dual-core processor biedt deze ook een Bluetooth-module, meer werkgeheugen en meer I/O.

En het maakt niet uit of je nu de kleinste Mac Plus ter wereld of een aangepast wifi-netwerk gebruikt, we hebben het nieuwe board al uitgebreid getest en zijn enthousiast. Elektor creëerde daarom in samenwerking met Espressif de ESP32 Design Contest 2018 voor zijn lezers. Deelnemers kunnen hun projectideeën inzenden en de eerste 1000 inzendingen ontvangen een gratis ESP32-PICO-KIT. De projecten worden vervolgens door Elektor geselecteerd en beoordeeld. De 10 beste projecten maken kans op leuke prijzen t.w.v. €2.500.

Deze wedstrijden zijn in het verleden al vaker succesvol gebleken. Onder het motto "What will you make?" hebben Elektor en Intel vorig jaar een wedstrijd georganiseerd waarbij de deelnemers een project moesten ontwikkelen op basis van de Intel Edison. Elektor lezers konden stemmen op hun favoriete project. In totaal werden er maar liefst 16.205 stemmen uitgebracht. Door dergelijke creatieve campagnes zijn wij in staat om u en uw producten in contact te brengen met onze lezers.

Met de ESP32contest hebben we dan ook een zeer succesvolle start van het nieuwe jaar en kijken wij al uit naar alle toekomstige projecten, campagnes en beurzen die nog op de agenda staan dit jaar.