programma’s

De listings zijn paginabreed weergegeven, zowel in het gedrukte boek als in het e-boek en zijn niet afgekapt door de paginalay-out. Alle software-voorbeelden zijn te downloaden van de ondersteunings- en informatiepagina bij het boek. Ga dan naar:



“Content download” betekent hier eigenlijk “Contents page download”. Klikken op de software-download-link haalt een zip-bestand van 2-megabyte met de naam ‘androidappdevelopment_programs.zip’ op. Als u dat uitpakt op uw PC, vindt u alle demo-programma’s met namen die overeenkomen met de projecten die in het boek worden beschreven. Dat ziet er als volgt uit:

Conclusie

B4A is een gemakkelijke taal om eigen Android-apps van de grond af te ontwikkelen. De proefversie is op zijn minst bevredigend te noemen. Het boek geeft B4A aandacht die het verdient in het zeer gevarieerde en concurrerende veld van programmeergereedschappen voor Android-hardware en -interfacing. Door er ‘goede vrienden’ zoals de Arduino, RPi, ESP32 en vooral WiFi bij te betrekken, vormt het boek een perfecte brug voor veel fans van deze computertjes om over te gaan tot volledige netwerkverbinding van hun thuis ontwikkelde programma’s die draaien op een Android-smartphone.
Een klein puntje van kritiek op het boek, is dat een persoonlijke toon een beetje ontbreekt en dat de relatieve moeilijkheid of fun-factor van de projecten niet zo helder worden uitgedrukt. Ook over problemen, ongelukken en bugs die zijn opgetreden tijdens het ontwikkelen van de projecten wordt niet of nauwelijks gesproken in het boek, terwijl die er toch vast en zeker geweest moeten zijn. Het had geen kwaad gekund om daar af en toe iets over te schrijven.
                                                             

Android App Development for Electronics Designers
with Basic for Android – B4A

Door Dogan Ibrahim
242 pagina's, paperback
Prijs € 26,96 (voor leden); € 29,95 (voor niet-leden / adviesprijs)
978-1-907920-71-4
www.elektor.nl/android-app-development-for-electronics-designers
Een voorproefje van de inhoud en software-voorbeelden zijn beschikbaar via de bovenstaande link.