Op de Maker Faire 2015 in Rome werd het nieuwe Arduino/Genuino 101 board voorgesteld, dat is gebaseerd op het hardware-platform Curie van Intel. Een exemplaar van dit nieuwe board kwam op mijn labtafel terecht en toen wilde ik het natuurlijk ook wel eens uitproberen.

Aangezien ik niet in de Verenigde Staten woon, was mijn exmeplaar voorzien van de opdruk "Genuino 101" – in de USA wordt hetzelfde board verkocht onder de naam "Arduino 101". Een merkwaardige constructie en het wordt nog vreemder als ik u vertel dat er nog een variant is die de naam "Arduino Industrial 101" draagt en wereldwijd door arduino.org wordt gedistribueerd. Om verdere verwarring te voorkomen, gebruik ik hier verder alleen nog maar de naam Genuino 101.

Volgens Arduino.cc moet de 101 worden gezien als de opvolger van de bekende Uno. Heel opmerkelijk, aangezien er lichtjaren verschil tussen deze twee bordjes zit. De Uno is gebaseerd op een 8-bits microcontroller, terwijl de 101 maar liefst twee 32-bits kernen in de vorm van een Intel Curie chip heeft.

Klik hier om de volledige Engelstalige review over de Genuino 101 te lezen.