Temidden van de overvloed aan publicaties die Elektor uitbrengt over microcontrollers, software, programmeren en embedded platforms, is er opeens een boek verschenen voor een publiek dat graag wil werken met niet zo moderne elektronica. In zijn recente publicatie Retro Audio – a Good Service Guide slaagt Paul Hetrelezis erin om de wondere wereld van het repareren van analoge audioapparatuur, zoals tuners, draaitafels, cassettedecks en niet-klasse-D-versterkers met discrete componenten zoals transistors waar je je vingers nog aan kunt branden te beschrijven.

Vaak wordt over zulke apparaten gezegd dat “het afval van de één een goudschat is voor de ander”. Ze zijn te vinden bij kringloopwinkels, rommelmarkten en straatmarkten, of soms in de vuilnisbak (legaal stelen...). Vaak beleven we een “deja-vu” of verzuchten we “wauw, daar heb ik in 19xx een fortuin voor betaald”. Zelfs als u niet geïnteresseerd bent in retro elektronica, kan een klein gedachtenexperiment interessant voor u zijn: zoek naar de oudste herinnering die u hebt aan een TV, een radio of een ander apparaat en probeer dat online te vinden. (Maar koop het niet, anders raakt u verslaafd!)

Tegenwoordig is het Internet de grootste vriend van de elektronica-restaurateur, zowel voor het verkrijgen van apparatuur als voor deskundig advies. Er zijn allerlei forums zoals vintage-radio.net, gloeidraad.nl en dampfradioforum.de, waar oude rotten...