Conclusie

AxiDraw is een moderne snelle plotter (XY : 28 cm/s) met variabele snelheid, die met potloden, viltstiften, balpennen of markers (max. ø 16 mm) kan tekenen op ieder glad oppervlak waar je hem op neerzet. Niet alleen op papier, maar ook op karton, een whiteboard, grote panelen (ook verticaal!), plaatijzer, opgespannen canvas en nog veel meer. 

De penhouder kan indien gewenst onder een hoek van 45º worden geplaatst, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld een vulpen te gebruiken om handgeschreven tekst na te bootsen. Wisselen tussen de twee posities gebeurt handmatig (met schroeven). 

Het is ook mogelijk om de AxiDraw zelf in een schuine positie of zelfs verticaal te gebruiken. Als de pen erg licht is, of als de AxiDraw in verticale positie wordt gebruikt, kan de penhouder, om het gebrek aan gewicht te compenseren, met een elastiek omlaag worden getrokken. 
Ik heb gelezen dat er ook geslaagde tekenpogingen zijn uitgevoerd op leer, aluminiumfolie en andere gladde materialen. Het lijkt mij dat de mogelijkheden tot uitvinden, creëren en innoveren met dit gereedschap juist in deze niet-conventionele toepassingen moeten worden gezocht.
 
In vergelijking met een conventionele plotter is het grootste pluspunt van de AxiDraw dat ermee kan worden getekend of geschreven op oppervlakken die groter zijn dan de machine zelf. De afmetingen van de tekening blijven hierbij beperkt tot A4-formaat (300 × 218 mm), er zijn (nog) geen mogelijkheden voor positiebepaling en exacte uitlijning waarmee in etappes een tekening van groter formaat kan worden gemaakt. Bij EMS is een AxiDraw-model op A3-formaat in ontwikkeling, maar daarbij moeten er nog wat problemen met de stevigheid worden opgelost.

Een andere interessante eigenschap is de mogelijkheid om te experimenteren met andere apparaten op de plaats van de penhouder, bijvoorbeeld iets dat lichtgeeft om mee te tekenen of een laser om mee te snijden... Mechanisch gezien is dit een fluitje van een cent: met twee M4-boutjes monteert u uw zelfontworpen accessoire.
 
 

Werken als een robot

Tot slot is hier een andere originele toepassing van de AxiDraw die aantoont dat deze robot zich eenvoudig laat ombouwen: bij Mouse-Sensitivity.com wordt hij aan het werk gezet om de nauwkeurigheid van sensors in computermuizen te testen!