Conclusie

Met zijn galvanisch gescheiden USB -C-poort en robuuste aluminium behuizing vormt de MonoDAQ-U-X een stevig en veelzijdig apparaat voor data-acquisitie. Er kunnen meerdere apparaten worden aangesloten op dezelfde computer.

De MonoDAQ-U-X beschikt over acht poorten die individueel configureerbaar zijn als analoge of digitale input of output. De analoge inputs kunnen ook worden gegroepeerd om differentiële inputs te vormen. Naast deze acht configureerbare poorten is er een bidirectionele digitale poort beschikbaar die het 1-Wire-protocol ondersteunt. Ook een analoge output voor het exciteren van sensoren of het voeden van een subsysteem (maximaal 24 V, 1 W) is niet vergeten. Verder heeft de MonoDAQ-U-X een geïntegreerde temperatuur- en luchtvochtigheidssensor en een 6-assige IMU.
 
MonoDAQ boxed
De MonoDAQ in de verpakking. Hij wordt geleverd met een USB-C naar USB-A-kabel.

Geweldige prijs/prestatieverhouding

Dankzij de ondersteuning met het DEWESoft-tool voor data-acquisitie, -verwerking en -visualisatie (alleen op Windows) gaat het opzetten van een meetomgeving snel en gemakkelijk. Data-analyse en -verwerking kunnen real-time worden uitgevoerd met voorgedefinieerde verwerkingsblokken of door rechtstreeks wiskundige vergelijkingen in te voeren. De geregistreerde data kan, uiteraard, worden geëxporteerd voor verdere analyse in uw favoriete gereedschap.

Gebruikers die DEWESoft niet kunnen of willen gebruiken, kunnen de MonoDAQ-U-X besturen met het tool Isotel DAQ & Metering (IDM) op platforms die Java ondersteunen van macOS tot Raspberry Pi en Android-smartphones. Het voorziet ook in een interface om de MonoDAQ-U-X te besturen met Python.

Kortom, de MonoDAQ-U-X is een keuze met een uitstekende prijs/prestatieverhouding voor iedereen die data-acquisitie wil doen met een niet al te grote snelheid.