Laat het allemaal samenwerken

Voor stap 3 moeten we de data van stap 2 combineren met de voorbeeldsketch op de wiki-pagina. Let erop dat de sketch twee fouten bevat: de puntkomma´s ontbreken aan het einde van de eerste twee regels van de functie setup. Vul de data die u gevonden hebt bij stap 2 in en upload de sketch. Verbind de spraakherkenningsmodule met connector D5 van het basisshield en de IR-zender met D3. Nu bent u klaar om uw TV te gaan bedienen.
 
void setup()
{
    OpenTVInit()
    CloseTVInit()
    Serial.begin(9600);
    speech.begin(9600);
    speech.listen();
}
De puntkomma´s ontbreken aan het einde van de eerste twee regels.

Resultaten en conclusie

De Grove Speech Recognizer Kit voor Arduino is een leuke, kleine kit die wordt geleverd met bijna alles wat nodig is om de commando’s die de spraakherkenningsmodule kent te gebruiken. De documentatie op de wiki-pagina is compleet genoeg om zonder veel problemen aan de slag te gaan en de weinige kleine probleempjes die u zou kunnen tegenkomen zijn gemakkelijk op te lossen.

Het grootste probleem was voor mij het activeren van de spraakherkenningsmodule met het magische woord “Hicell”. Als hij eenmaal was geactiveerd, herkende de module mijn commando’s altijd, zelfs als ik ze per ongeluk verkeerd uitsprak. Als ik bijvoorbeeld zei: “Switch on the TV” in plaats van “Turn on the TV”, werkte dat even goed, dus ik kan nu mijn TV aan en uit zetten, door gewoon het commando uit te spreken.

 
Grove speech recognition TV control setup
Briljant en bescheiden: Mijn spraakgestuurde TV-bediening.

De Grove Speech Recognizer Kit for Arduino is niet alleen geschikt voor spraakherkenning, want het is gewoon een Grove-shield met een aantal Grove-modules, die ook voor andere toepassingen kunnen worden gebruikt. Als dat nodig is, zijn er op GitHub mooie bibliotheken te vinden, die het maken van een prototype snel en gemakkelijk mogelijk maken. Er zijn ook allerlei andere Grove-modules verkrijgbaar, dus deze kit is een goede manier om aan de slag te gaan met het Grove-systeem en een Arduino.