We proberen een demo voor spraakherkenning

De slagzin “Free your hands to master the world around you” op de handleiding suggereert dat er geen handwerk nodig zou moeten zijn om iets onder de knie te krijgen. Dus laten we maar eens kijken, wat de kit voor ons kan doen.

Volg deze link naar de documentatie over de kit voor meer gedetailleerde informatie. (De link die op de verpakking van mijn exemplaar stond, bleek verouderd.) Ik heb het eerste voorbeeld uitgeprobeerd: mijn TV aan- en uitschakelen met stembesturing. Dit voorbeeld bestaat uit drie stappen, en er zijn dan ook drie Arduino-sketches voor nodig:
  1. Het infrarode aan/uit-commando van de TV leren
  2. Het infrarode aan/uit-commando van de TV testen
  3. Spraakbesturing toevoegen
 
Grove IR capture
We hebben het resultaat van stap 1 nodig voor de stappen 2 en 3.

De derde stap is lastig, omdat de link naar de wiki-pagina van de spraakherkenningsmodule niet klopt, maar de informatie is te vinden in het menu aan de linkerkant onder Grove -> Sensor. Scrol door de lijst om een indruk te krijgen van hoeveel Grove-modules er beschikbaar zijn.

Nuvoton ISD9160 Chipcorder

De spraakherkenningsmodule is een standalone module die werkt met de Nuvoton ISD9160 Chipcorder SoC. Hij wordt geleverd met 22 van te voren geleerde commando’s voor domotica. Het is mogelijk ze te veranderen, maar daar is een complete compiler toolchain voor nodig (dat zal de meeste mensen te ver gaan), dus laten we ons hier beperken tot de voorgedefinieerde commando’s.

Als de module is ingeschakeld moet u “Hicell” zeggen (in één woord) om hem te activeren. Als het gelukt is, licht er een rode LED op ten teken dat de module nu staat te wachten op een commando. U hebt ongeveer vijf seconden om een commando uit te spreken. Als het commando is herkend, licht er kort een blauwe LED op en het nummer van het commando wordt via de seriële poort verstuurd. Het is allemaal behoorlijk eenvoudig en gemakkelijk om mee te koppelen.