Ontwikkelgereedschappen

Voordat u verdergaat is het waarschijnlijk een goed idee om eerst de ontwikkelgereedschappen voor het board te installeren. U hebt nodig: STM32 ST-Link utility (Er bestaat trouwens ook een utility met de naam STM32CubeProgrammer, die veel sneller lijkt te werken.)
 
STM32Cube_FW_L4_V1.11.0\Projects\STM32L4R9I-EVAL\Applications\STemWin\MB1315\SampleDemo\
Om uw toolchains te testen, kunt u het beste een voorbeeld bouwen. Ik heb het geprobeerd met STM32L4R9I-EVAL-MB1315 (in de hierboven weergegeven map). Dat compileerde prima, zonder fouten of warnings.
 

Meer over de hardware

De kaart geeft toegang tot vrijwel alle periferie, en dat is nogal wat. Naast de interfaces die we gewend zijn bij moderne MCU’s (USB, UART, SPI, I²C enz.), bevat de kaart ook meer geavanceerde periferie, zoals een audio-CODEC met twee digitale microfoons en twee stereo-outputs (de MCU kan tegelijk twee onafhankelijke stereo audio-streams leveren), een aanrakingsgevoelig TFT LCD-scherm en een rond, aanrakingsgevoelig (smartwatch) MIPI-DSI-display.

Het board heeft ook analoge I/O met LDR en potentiometer (met de geïntegreerde opamps van de MCU), een aanraaksensor, drukknoppen en een kleine joystick.

Klassieke communicatie

De kaart heeft een RS232-poort en een CAN-transceiver, beide met 9-pens sub-D-connectors; een PMOD-connector geeft toegang tot SPI- en UART-signalen en er is een 4-pens (horizontale) connector voor I²C.

Een multi-function expander, die in de documentatie wordt aangeduid met ‘MFX’ (IC16), verbonden met de I²C-poort, levert enkele van de signalen die nodig zijn om al deze periferie te besturen. 

 
ST-Link in progress
Gebruik ST-Link om executables in het interne flashgeheugen van de MCU te laden,
resources en andere files gaan naar het externe flashgeheugen.

Geheugen

De kaart bevat allerlei soort geheugen. De MCU zelf heeft 2 MB flashgeheugen en 640 KB SRAM en op de kaart zit nog een 16-Mbit SRAM-geheugen plus 64 Mbit Octo-SPI-SRAM. Extra flashgeheugen is beschikbaar in een 128-Mbit NOR-flashchip en 512 Mbit Octo-SPI-flash. Ook een EEPROM (128 KB) is niet vergeten.

Als dat niet voldoende is voor uw toepassing, dan kunt u nog gebruik maken van verwisselbaar geheugen via een microSD-slot (een 8GB-kaart wordt meegeleverd) en een USB OTG-connector (ook een stijlvolle zilveren en gouden 4GB-geheugenstick wordt meegeleverd).