Voeding

Het STM32L4R9I-EVAL-board heeft 5 V gelijkspanning nodig en er zijn meerdere mogelijkheden om die aan te sluiten:
  1. ST-Link/V2-1 USB-poort
  2. Voedingsjack (de middenpen is plus)
  3. USB OTG-poort
  4. Dochterbord
Jumper JP11 (met het label ‘5V source’) selecteert de voedingsbron. Standaard is de eerste optie ingesteld (positie 3 ‘STlk’). Dat is logisch, want dat is wat we willen gebruiken als de kaart net is uitgepakt en we hem voor het eerst willen uitproberen.

Het voedingsjack van de STM32L4R9I-EVAL

is bedoeld voor toepassingen die meer dan 300 mA nodig hebben, wat de meeste USB-poorten ook niet kunnen of mogen leveren, ook al is er soms geen stroombegrenzing aanwezig in de PC. Voor energievretende toepassingen kan er een koellichaam op de MCU worden geplaatst. De kaart is voorzien van gaten om dat te bevestigen.


close up of display mb1314

Om de kaart te voeden via de USB OTG-connector moet jumper JP11 in de positie ‘U5V’ worden gezet.
JP11 wordt in positie ‘D5V’ gezet, als de kaart moet worden gevoed door een dochterkaart of als de 5volt-voeding naar de dochterkaart moet worden geleid. Dus als uw toepassing werkt met een dochterkaart zonder eigen voeding moeten er twee jumpers op JP11 worden gezet.

Voeding van de MCU

Naast JP11 bevat de kaart verschillende jumpers om de voedingspennen van de MCU te configureren:
  • Met JP10 kunnen de VDD-voedingspennen van de MCU worden verbonden met ofwel een vaste 3V3-voeding of met een variabele voedingsspanning (1,71 … 3,6V), die wordt ingesteld met RV3.
  • JP1 bepaalt de bron voor de VDDUSB-aansluiting,
  • JP2 doet dat voor de VDDA-aansluiting
  • En JP3 voor de VDDIO2-pennen.

Het stroom verbruik van de MCU (IDD) kan worden gemeten in run- en low-power-mode, maar niet in shutdown-mode. Dat wordt gedaan door de MFX een combinatie met een aparte schakeling. Met JP4 kan dit circuit worden ingeschakeld of overbrugd.