De FFT-functie biedt zelfs een vensterkeuze, hier Blackman.
Met behulp van een meegeleverd PC-programma kunnen meetdata kunnen worden uitgevoerd naar de PC en kan en een virtueel scoopscherm worden getoond, maar dit heb ik niet in de praktijk kunnen uitproberen omdat het me niet lukte om de USB-driver voor het scoopje te installeren op mijn Windows-7-machine.

De bediening van het scoopje is in het begin even wennen, door de vele instelmogelijkheden weet je soms niet welke toets je moet bedienen voor een bepaalde functie. Er staan ook erg veel indicaties en getallen op het kleine beeldscherm, daar moet je ook even in thuisraken.

Multimeter

Na het drukken op de DMM/OSC-toets schakelt de HDS1021M-N over op de multimeterfunctie en dan verschijnt op het beeldscherm een analoge wijzerplaat met daaronder een digitale waarde van het gemeten signaal. Net zoals bij een gewone multimeter zijn er de standen V, A en R. Met een aparte toets SET kun je wisselen tussen gelijk- en wisselspanning/stroom, terwijl deze toets bij R omschakelt tussen weerstand, diodemeting, doorgangstester en capaciteitsmeting. Er is een automatische bereikomschakeling aanwezig, maar je kunt ook handmatig schakelen. Bij het indrukken van sommige toetsen in de multimeterstand klinkt er een vrij harde piep; ik heb helaas geen mogelijkheid gevonden om deze uit te schakelen.

De weergegeven meetwaarde heeft een resolutie van 3 ¾ digit, maar de nauwkeurigheid van de meeste bereiken is slechts 1% of minder. Voor de meeste metingen zal dit echter voldoende zijn. De analoge aanduiding lijkt een handige toevoeging, bij niet al te snel veranderende waarden heeft hij zeker zijn nut.

Volgens de handleiding voldoet het scoopje aan de meetcategorie CAT II, zodat je het veilig kunt gebruiken voor alle metingen in huis, inclusief netspanningsgevoede apparatuur. Dit staat echter niet op het apparaat vermeld.
 
Het multimeterscherm heeft ook een analoge schaal.
 
De multimeterfuncties doen hun werk weliswaar goed, maar je moet er niet te al veel van verwachten. Het doet een beetje denken aan een eenvoudige multimeter, de autoranging is niet al te snel. Gelukkig zijn er aparte aansluitbussen voor stroom- en spanningsmeting en er is zelfs een 10 A meetbereik aanwezig.

Conclusie

Voor een prijs van nog geen 200 euro krijg je met de OWON HDS1021M-N een dubbel meetapparaat dat best handig in gebruik is. Zeker als je zo'n apparaat regelmatig mee wilt nemen, is dit een prima oplossing. Het scoopje werkt goed en heeft een vrij hoge sample-rate, waarbij het ook nog veel instelmogelijkheden biedt. Het multimetergedeelte is een praktisch extraatje en is juist super gemakkelijk te bedienen. Ook de afwerking van het apparaat is heel goed, het kan best een stootje verdragen. Voor deze prijs is het zeker een aanrader!