Eurocircuits, fabrikant van printplaten (PCB’s), die bekend is van haar prototype pooling services, biedt een suite van gratis online gereedschappen aan: de PCB Visualizer. Hiermee kunnen klanten hun printontwerp controleren op maakbaarheid voordat ze bestellen. Met deze tools kunnen we niet alleen zien hoe de productie-files van de kaart worden geïnterpreteerd door de fabrikant, ze dienen ook als interface voor het instellen van de specificaties voor een bestelling, door opties aan te klikken en uit lijsten te kiezen. De prijs van de kaart wordt in real-time geüpdate, zodat de klant onmiddellijk terugkoppeling krijgt op zijn/haar keuzes. Bovendien worden prijzen berekend voor verschillende hoeveelheden en leveringsvoorwaarden, zodat een bestelling gemakkelijk kan worden aangepast en geoptimaliseerd..

Wat doet het voor u?

Het configureren (of bestellen) van een board begint met het specificeren van een hoeveelheid en leveringsvoorwaarden. Als de afmetingen van de kaart en het aantal lagen zijn ingevoerd, verschijnt een tabel van prijzen voor verschillende hoeveelheden en leveringsvoorwaarden. Daarna worden de prijzen steeds aangepast bij het veranderen van een parameter. Parameters die geen invloed hebben op de prijs zijn ook van belang, omdat ze duidelijk laten zien wat de klant wil.

Een krachtige functie van de PCB Configurator is dat elke keuze of verandering van kaartparameters in real-time wordt gevalideerd met alle andere al geselecteerde parameters. Als we bijvoorbeeld op een dubbelzijdige kaart met sporen van 150 µm en gap-technologie, de basiskoperlaag veranderen van 18 µm naar 70 µm, verschijnt een foutmelding die uitlegt waarom dat niet mogelijk is.Een subtiele functie van PCB Configurator is dat het automatisch het soort pooling service aanpast aan de gevraagde hoeveelheid of aan technologische beperkingen. Voor kleine hoeveelheden stelt het de PCB proto voor, maar als de hoeveelheid groter wordt of als de technologie veeleisender wordt, schakelt het over naar de STANDARD- en BINDI-pool (productie in India) als die voordelige optie technologisch beschikbaar is. Op die manier garandeert het tool dat de klant altijd de goedkoopste optie voor zijn bestelling krijgt.

Een andere handige functie is de panel-optie. Kies als leveringsformaat bijvoorbeeld: “eC-panel by Eurocircuits” en open de panel-editor. Nu kunt u met de editor uw optimale panel-formaat te bepalen. Dat is erg nuttig voor kleine series van zeer kleine boards.