De Sweep mode is voor de meeste toepassingen zoals een amplitudecurve meting goed te gebruiken. Standaard is het hij ingesteld op een sweep van 20 Hz tot 20 kHz en 100 stappen per decade (in het display staat dan ‘Sweeping…’). Voor de duidelijkheid, de frequentie springt van de hoogste waarde weer terug naar de laagste waarde en de sweep begint dan weer opnieuw. Tijdens de sweep kan de golfvorm niet aangepast worden. Hiervoor dien je de sweep eerst te stoppen door op de rotary encoder te drukken.

 


Conclusie

Deze functiegeneratorkit kan zonder veel moeite in elkaar gezet worden. Dat moet in minder dan 3 uur te doen zijn. Fouten maken is vooral te voorkomen door secuur te werken. De bediening is bijzonder gebruikersvriendelijk. Alleen voor het gebruik van de sweep mode is het zeer aan te raden de handleiding erbij te pakken. De rest wijst zich bijna vanzelf. Amplitude en offset worden door potmeters ingesteld en voor nauwkeurige toepassingen moet dan toch een ander meetapparaat erbij genomen worden, zoals een oscilloscoop of multimeter. De besturing via RS232 is erg beperkt, maar geeft toch de mogelijkheid voor gebruik in andere toepassingen, bijvoorbeeld bij geautomatiseerde metingen. Dat zal ook de reden zijn dat er geen leuk kastje of netadapter bij zit. Maar voor deze prijs krijg je een hele leuke functiegenerator in huis.

Specificaties

 
Voeding +12 V
Stroomverbruik onbelast 110 mA (amplitude min., offset max. positief)
  125 mA (amplitude max., offset max negatief)
Offset bereik -5,7 V / +5,3 V (amplitude min.)
Uitgangsspanning sinus  0...3,7 V
Vervorming sinus minimaal 0,1 % (0,7 V, onbelast, 1 kHz B = 22 kHz)
Vervorming max. signaal 0,4 % (3,7 V)
Amplitude blokgolf 0...10 Vpp
Amplitude blokgolf op J2 0...5 Vpp (alleen aanwezig in blokgolf-mode, minimum is altijd 0 V)
Stijgtijd < 20 ns (belast met 50 cm coax en 1 MΩ / 15 pF)
Amplitude driehoek 0...10,4 Vpp

Maximale/minimale amplitude voor alle drie de golfvormen is ongeveer +10 V/-10 V (onbelast, offset maximaal, amplitude maximaal, clipping).