Ingebruikname

De complete opbouw heeft mij nog geen 15 minuten gekost. En toen kwam het uur van de waarheid: ik draaide aan de volumeknop (met ingebouwde schakelaar) en al meteen kreeg ik een vrolijke bevestigingstoon te horen, die aangaf dat alles in orde was. Op het display was te zien dat het apparaat was ingesteld op een standaardmodus met een gemiddelde gevoeligheid. Rechts werd bij „Depth“ zoiets als „geen diepte“ aangegeven, er was dus geen balk zichtbaar.
Hoe kan dat? Ik had het al snel in de gaten: De detectiespoel stond op de grond. En daar was wel geen metaal te zien, maar het was er wel! Onder de tegels zit namelijk gewapend beton. Ik weet dat, omdat ik destijds bij het storten van het beton heb toegekeken. Dus deze weergave was terecht.

Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan om zonder een blik in de handleiding woest op de knoppen te drukken en op goed geluk instellingen en parameters te veranderen. En zoals zo vaak was dat volkomen zinloos. Dat je elektronicus bent zegt nog niet dat je de ervaring hebt van een „echte“ schatzoeker, die met zo’n apparaat uit de voeten kan.
 
Weergave bij de eerste keer inschakelen.

Dus moest ik mijn dadendrang nog even in toom houden en me in de handleiding verdiepen. Het heeft geen zin om hier op de details in te gaan, want die zijn talrijk en ze worden in de handleiding al beschreven. Er zijn verschillende detectiemodi, we kunnen de gevoeligheid en compensaties instellen evenals enkele herkenningsstrategieën en drempelwaarden. De 6,3mm-bus voor een jackplug is bedoeld voor een koptelefoon.