Nu hoefde ik alleen nog de stang tussen het apparaat en de detectiespoel te monteren. Daar zijn schroeven voor beschikbaar, zoals ook blijkt uit de volgende afbeelding. Natuurlijk is hier werkelijk alles van kunststof, anders zou de metaaldetector erop aanspreken. De kop van de stang komt bij de top van de pijl, de beide chassisringen komen links en rechts in de uitsparing in de kop van de stang. Het is het gemakkelijkste om de schroeven er van rechts in te steken, de moer zit dan links, zodat de schroefdraad niet tegen de kabel aan komt. In de handleiding is dat andersom ingetekend, omdat daar de detectiespoel verkeerd-om is afgebeeld. Maar dat zou u in mijn plaats ook gemerkt hebben. De beide chassisringen hebben een nuttige functie: We stellen hier namelijk meteen de stevigheid van de verbinding in. De schroeven moeten dus niet muurvast gedraaid worden, maar net zó, dat de detectiespoel nog goed kan draaien om de juiste hoek met de stang in te stellen.

 
De bevestiging van de detectiespoel aan de stang gaat helemaal met kunststof onderdelen.
Omdat niet iedereen even groot is, kan de lengte van de metaaldetector gemakkelijk en snel worden ingesteld. De stang wordt in de aluminium buis aan de onderkant van het apparaat geschoven. Hij kan daar in vijf standen worden vastgeklikt. Als de juiste lengte is ingesteld, zetten we het geheel vast met de onderste zwarte moer. Dat is een goede oplossing. Voor mij als doorsnee-burger is het voorlaatste gat de beste stand. De CS400 zal dus ook voor mannen van meer dan 2 m lang niet te kort zijn.
Overigens kunnen de reuzen onder ons ook nog de armsteun een stuk verder naar boven vastschroeven, als ze een erg lange onderarm hebben. Zoals u ziet is ook de kabel altijd lang genoeg. Wikkel de kabel gewoon een paar keer om de stang, totdat hij past en de connector zonder spanning in het apparaat te steken is.
 
De onderste stang is in lengte verstelbaar, zodat de CS400 ook voor grote mensen op maat te maken is.
 
Elke 9V-batterij heeft een eigen vak.
Om de metaaldetector in gebruik te nemen, zijn nog twee 9V-batterijen nodig, die niet worden meegeleverd. Maar zoals bijna alle elektronici heb ook ik altijd voldoende batterijen in gangbare formaten in huis, zodat dat geen probleem was. Schuif na het verwijderen van de beveiligingsschroef de beschermende afdekking naar boven en plaats de beide batterijen. Dan gaat het deksel er weer op, omlaag schuiven en de schroef vastzetten. Klaar is Kees!