Het WIZwiki-W7500-board is een rapid prototyping platform voor IoT- en beveiligde netwerktoepassingen. Het is gebaseerd op de WIZnet W7500-chip die een 32-bit ARM Cortex-M0-kern, 128 KB flashgeheugen en een hardwired TCP/IP-stack bevat. Ook heeft de chip 16 kB RAM (+ 32 kB voor de TCP/IP-stack die aan het normale RAM-geheugen kan worden toegevoegd), een MII-interface (voor een Ethernet PHY-chip), 53-PIO-lijnen 8 ADC-kanalen, drie UART’s, twee SPI-poorten en twee I²C-poorten. De TCP/IP-stack heeft een geïntegreerde Ethernet-MAC en ondersteunt de protocollen TCP, UDP, IPv4, ICMP, ARP, IGMP en PPPoE.

Op de kaart zitten uitbreidingsconnectors voor Arduino-shields (inclusief de 6-pens SPI / ISP -connector), een 10/100 base-T Ethernet-poort met RJ45-connector, een mbed-interface voor drag-n-drop-programmering en seriële communicatie via USB en een micro SD-slot. Via een 18-polige connector zijn nog meer I/O-pennen te gebruiken en een RGB -LED is beschikbaar als (felle) visuele indicator.

De WIZwiki-W7500 mbed Starter Kit bestaat uit een WIZwiki-W7500-board plus kabels en twee kleine breadboards, LED’s, weerstanden en nog wat componenten.

Er is ook een WIZwiki-W7500P-board, dat sterk op het andere board lijkt, maar is opgebouwd rondom een W7500P-chip waarin de Ethernet-PHY is geïntegreerd en die minder I/O-lijnen heeft: 34 in plaats van 53. Deze kaart heeft extra uitbreidingsconnectors voor een XBee-module.

Tenslotte is er de WIZwiki-W7500ECO, die lijkt op de WIZwiki-W7500, maar kleiner is en minder connectors heeft. Dit board is bedoeld voor integratie in een systeem of voor gebruik op een breadboard.