De netwerkmogelijkheden, de shield-connectors en het micro-SD-slot maken de kaart een perfect platform voor webservers, IoT-apparaten en andere bedrade webtoepassingen die data opslaan en/of leveren. Met de hardwired TCP/IP-stack (of TCP/IPCore Offload Engine (TOE), zoals hij in het datasheet wordt genoemd) kunnen maximaal acht sockets tegelijk worden geopend en de WOL-functie (Wake op LAN) maakt low power-toepassingen mogelijk.



Volgens het kartonnen inlegvel is de kaart “niet aan te vallen”, wat suggereert dat de WIZwiki-W7500 bedoeld is voor IoT- en beveiligde netwerktoepassingen. Waarom de kaart niet aan te vallen is, wordt niet echt uitgelegd, maar waarschijnlijk verwijst dat naar het feit dat de TCP/IP-stack vast bedraad is. Dat maakt aanvallen inderdaad moeilijker, maar het is maar een deel van de toepassing die, uiteraard, zo sterk is als de zwakste schakel.



Dankzij de Arduino-shield uitbreidingsconnectors kunnen gemakkelijk compatibele uitbreidingskaartjes op de WIZwiki-W7500 worden geprikt. Er zijn veel van die shields verkrijgbaar, dus het is waarschijnlijk dat de functie die u nodig hebt al in dit formaat beschikbaar is. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de I/O-spanning van het shield. De shield-connectors op de WIZwiki-W7500 zijn bedraad voor 3,3 volt, omdat de µC ook draait op 3,3 volt. Volgens het datasheet van de W7500 kan de µC I/O-spanningen van 5 volt (en zelfs iets hoger) verwerken, maar het is niet duidelijk of dat altijd zo is (5 V-tolerant) of alleen wanneer de voedingsspanning ook 5 volt is.