Als u de kaart voor het eerst aansluit op de PC, verschijnt hij als een externe schijf. Windows vindt ook een USB_CDC apparaat waar het niet automatisch een driver voor kan installeren. Dat is vanwege de mbed-interface van de kaart. Hiervoor kunt u een driver van de mbed-website installeren. Na een geslaagde installatie hebt u dan een mbed Serial Port (COMxx), een mbed Composite Device en een nieuw opslag apparaat.

De volgende stap is dan het draaien van de in de µC ingebakken zelftest. Sluit daarvoor de Ethernet-poort aan op een router, plaats een SD kaart en start een terminalprogramma [zie logfile]. LED D4 licht roze op als de test is geslaagd; zonder SD-kaart licht hij rood op. Daarna kunt u de voorgecompileerde voorbeelden proberen, maar die zijn niet zo spectaculair.



Als u een bestand op de mbed-schijf hebt gezet, moet u de kaart met de hand resetten door op SW1 te drukken om het programma te starten. Het voorbeeld “LED Blink” laat LED D4 heel snel knipperen en print de string “TEST020202020” tien keer naar de seriële poort. Het voorbeeld “Serial Out” lijkt helemaal niets te doen. Als ik tekens naar de kaart stuurde lichtte LED D1 blauw op, maar meer gebeurde er niet.