Het Zweedse exemplaar bevat een
complexere schakeling.
Het andere apparaatje is een stuk duurder, dit is ontworpen en geproduceerd in Zweden. Het produceert volgens de fabrikant een variabele ultrasone frequentie, zodat muizen niet gewend raken aan een bepaalde toonhoogte. Aan de onderzijde van de print in het kastje zit een vrij uitgebreide elektronische schakeling met onder andere een 556-IC, een dubbele timer.

Bij het meten van het akoestische signaal bleek de bewering van de fabrikant inderdaad te kloppen, het speakertje produceert een frequentie-sweep tussen circa 20 en 60 kHz met sterk wisselend niveau, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan het rendement van het piëzo-element. Dat piekt namelijk flink bij een frequentie van circa 40 kHz en vooral bij lagere frequenties is de output een stuk minder.
 
Het uitgangssignaal is hier gemeten over
een tijd van 1,4 s.
 

Op het oscilloscoopplaatje is een tijd van bijna 1,5 seconde te zien en in die tijd wisselt de frequentie voortdurend. Al met al is dit wel een goed doordacht ontwerp en ook de opbouw is een stuk beter dan bij het Chinese exemplaar, er zit zelfs een glaszekering in.

Verder wekt dit apparaatje ook nog met behulp van een trafootje elektromagnetische pulsen op via de lichtnetbedrading, iets wat muizen en ratten blijkbaar ook niet prettig vinden. De werking daarvan heb ik echter niet kunnen testen.