ELPB-NG: Prototyping-board nieuwe stijl


SMD
Bij de voorzieningen voor SMD-componenten was het grootste probleem de enorme variëteit in afmetingen. We hebben de afmetingen van SOIC- en SOT- 23-behuizingen gecombineerd en vier multifunctionele SMD-plaatsen op de print gecreëerd, twee aan elke kant. Daarmee kunnen in totaal twintig SOT-23- componenten met drie pennen (of tien met 6 penen), of acht SOIC-8’s, of vier SOIC-14’s of -16’s of zelfs twee SOIC-20’s een plaatsje vinden. Componenten met twee aansluitingen, zoals 0603’s, 0805’s of 1206’sen passen hier ook. De SMD-gebieden liggen boven elkaar om zo compact mogelijk te kunnen bouwen.

Bochten afsnijden
Met het oog op de veiligheid en de ergonomie heeft het ELPBNG afgeronde hoeken. Elke ‘hoek’ is voorzien van een gat met een middellijn van 3,2 mm, waarmee de print gemakkelijk kan worden vastgezet op een ondersteunend oppervlak.

Elektor.Labs Smart-Grid-technologie
We hoeven geen korte stukjes (geëmailleerd) draad meer te strippen of sporen te maken met soldeer dankzij de Elektor. Labs Smart-Grid™ technologie (octrooi aangevraagd). De meeste verbindingsdraden die nodig kunnen zijn, zijn al aanwezig aan de onderkant van de print! De dunne sporen kunnen gemakkelijk tot de juiste lengte worden ingekort en vormen samen met de kolommen aan de bovenkant een bedradingsmatrix.en vormen samen met de kolommen aan de bovenkant een bedradingsmatrix.

Niet voor één gat te vangen
Een prototyping-board zonder gaten is niet zo handig. Daarom is elk ELPB-NG zorgvuldig 620 keer doorboord. De 548 gaten van 0,9 mm en 58 gaten van 1 mm bieden alle vrijheid voor het monteren van componenten. De overige gaten met verschillende diameters zijn voor het monteren van connectors.

2/2
Producten
Elektor Labs Proto Board ~ ELPB-NG (150180-1)
Elektor Labs Proto Board ~ ELPB-NG (150180-1)
€ 4,95
Bijlage
PDF download full
ELPB-NG: Prototyping-board nieuwe stijl
Alle prototyping-kaarten (ook wel bekend als gaatjesprint of Veroboard) hebben één ding gemeen: ze zijn ouderwets. Terwijl de elektronica zich blijft ontwikkelen, is gaatjesprint blijven steken in de vorige eeuw. Het Elektor-lab vond dat het tijd was voor verandering.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items