Als je een elektronicus, hobbyist of professional bent, dan is een oscilloscoop essentieel gereedschap voor je werkbank. Maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In deze video begeleiden we je bij het kiezen en gebruiken van een oscilloscoop.

Eerst leggen we uit wat een oscilloscoop is en hoe hij werkt. We behandelen de verschillende typen oscilloscopen die er zijn, zoals analoge, digitale en mixed-signal types, en bespreken de voor- en nadelen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Oscilloscoop!

Belangrijkste specificaties

Vervolgens lopen we door de belangrijkste specificaties waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van zo'n praktisch en krachtig instrument, zoals bandbreedte, sample rate en geheugendiepte. We leggen ook het verschil uit tussen tafelmodellen en draagbare modellen en helpen je te bepalen welk type het meest geschikt is voor jouw behoeften.

Als je eenmaal je scoop gekozen hebt (zoals een pro dat noemt), laten we je zien hoe je hem instelt en gebruikt om verschillende elektronische signalen te meten. We behandelen onderwerpen als het instellen van het triggerniveau, het kiezen van de juiste probe en het interpreteren van golfvormgegevens.

Leren hoe je een oscilloscoop gebruikt

Door de video heen geven we praktische tips en informatie om je te helpen het maximale uit je apparaat te halen. Of je nu een beginner of een ervaren gebruiker bent, deze video geeft je de kennis die je nodig hebt om met vertrouwen een oscilloscoop te kiezen en te gebruiken voor je volgende project.

In deze video laten we je zien wat oscilloscopen zijn en hoe je ze moet gebruiken.
 
 

Meer informatie over oscilloscopen

Zoek je een oscilloscoop om aan je elektronica uitrusting toe te voegen? Zoek niet verder en kijk eens in de Elektor Store!

Heb je interesse in de volledige tutorial? Bekijk dan onze video hieronder: "Aan de slag met je oscilloscoop”.

 


Vertaling: Hans Adams