Magneten spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze zijn te vinden in talloze toepassingen, variërend van de motoren die onze apparaten aandrijven tot de sensoren die laptops in slaaptoestand zetten wanneer het scherm wordt ingeklapt. Maar wat is nu precies een magneet, hoe identificeer je de geschiktste magneet voor een specifiek gebruik en welke soorten magnetische sensoren zijn er beschikbaar?

Als u dit boeiende webinar niet hebt kunnen bekijken toen het werd uitgezonden, kunt u het nu bijwonen! Deze uitzending, gepresenteerd door Stuart Cording voor Elektor, samen met magnetische sensorexperts Koen Vervaeke van MagCam en Enda Nicholl van Analog Devices, verkent de ingewikkelde wereld van magnetische sensoren met een ongeëvenaarde diepgang aan kennis. Deze sessie, boordevol technische expertise, bestudeert de nuances van Hall-sensoren, Anisotropic Magneto-Resistive (AMR) technologie en de intrigerende Giant Magneto-Resistance (GMR) sensoren.

De dialoog is rijk aan technische discussies, zoals de vergelijking tussen AMR-sensoren en hun Hall-tegenhangers, waarbij wordt benadrukt hoe deze technologieën verschillen en wat de superieure kwaliteiten van AMR-sensoren zijn. Een ander fascinerend onderwerp is de verkenning van GMR-sensoren en hun unieke mogelijkheden in vergelijking met andere magnetische veldsensoren.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Testen & Meten!


Sommige van deze sensoren hebben een hoekbereik van 180 graden, hoewel veel toepassingen, zoals stuurwielen of rotoren, 360 graden of meer draaien. Onze gasten leggen uit wat dit hoekbereik in de praktijk betekent en hoe met deze beperking wordt omgegaan in echte toepassingen. GMR-sensoren kunnen in bepaalde situaties zelfs zonder externe voeding rotatie detecteren. Is dit nog steeds het geval als de rotor tijdens het proces zijn rotatie omkeert? Deze en vele andere vragen worden in detail besproken in de video. U komt ook meer te weten over praktische toepassingen van deze geavanceerde sensoren, hun integratie in verschillende industrieën en de toekomst van magnetische sensortechnologie.

Last but not least behandelt het webinar ook intrigerende vragen uit het publiek en werpt het licht op de praktische uitdagingen en oplossingen op het gebied van magnetica. Of u nu een ingenieur bent die zijn projecten wil verbeteren met geavanceerde sensoren, of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van magnetismemetingen, dit webinar zit boordevol inzichten en inspiratie.
 

Kijk verder!

Wilt u meer weten over sensoren? Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende inhoud te bekijken op ons Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry Youtube-kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze Elektor-nieuwsbrief om een consistente stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Engineering Insights!Vertaling: Willem den Hollander