Stap binnen in het Elektor Lab in Aken, Duitsland, waar magie echt gebeurt! Een paar keer per jaar komen Elektor-ingenieurs Jens Nickel, Saad Imtiaz en Brian Tristam Williams samen voor een informele Lab Talk, en zoals altijd hebben we die op video vastgelegd. Bekijk de recente aflevering!

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de wereld van Wireless? Jens duikt diep in de huidige editie van Elektor Mag, waarin van alles aan bod komt, van LoRa tot een op Raspberry Pi Pico gebaseerde spectrum analyzer, Bluetooth Low Energy (BLE), een op maat gemaakte RF-ontvanger en nog veel meer.

En in deze aflevering staat de Raspberry Pi 5 centraal! Brian vertelt over zijn recente reis naar Cambridge, UK, voor het Raspberry Pi Partner Event. Hij geeft een nuttige update.

En voor de hardcore techniekliefhebbers heeft Saad een schat aan inzichten. Heb je je ooit afgevraagd hoe de Raspberry Pi 5 bestand is tegen hitte? Met foto's van thermische camera's en thermokoppelmetingen neemt Saad je mee op reis naar het hart van de Pi. Bereid je bovendien voor om versteld te staan van de snelheid en prestaties van dit beest! Ze bespreken ook nieuwe functies zoals de verbeterde connectiviteit met dubbele CSI/DSI en snellere USB, en hebben het over leuke experimenten zoals het installeren van Windows op de Raspberry Pi 5.

Werp ook een blik op enkele spannende aankomende projecten zoals de ESP32 Energy Monitor!

Geloof ons niet op ons woord, maar klik op play en duik erin.
 

Ontdek meer!

Als je een eerdere Lab Talk wilt bekijken en gebruik wilt maken van de ongeëvenaarde expertise van specialisten, bekijk dan onze andere video's op ons YouTube channel. Houd een oogje in het zeil voor meer baanbrekende discussies en waardevolle inzichten. Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief en ons YouTube kanaal voor een voortdurende stroom van technisch onderlegde informatie.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Lab Talk!