Hardware  

 

SmartScope met alle accessoires
De hardware van de SmartScope bestaat uit een kleine metalen behuizing (voor een goede afscherming) met aan de voorzijde twee volwaardige BNC-connectoren voor de analoge ingangen en aan de achterzijde een 16-pens header waarop 8 digitale ingangen voor de logic analyzer, 4 digitale uitgangen en de uitgang voor de ingebouwde arbitrary waveform generator (AWG) beschikbaar zijn. Verder zitten aan de achterkant een mini en een micro-USB-connector. De mini-USB is voor verbinding met een tablet, smartphone of computer, de micro-USB-aansluiting is bedoeld voor het aansluiten van een aparte voeding of voor het koppelen van meerdere SmartScopes aan elkaar. Deze laatste feature is echter nog niet geïmplementeerd, dus werkt de SmartScope standaard met 2 kanalen.

De print bevat een krachtige Xilinx Spartan 6 FPGA die de belangrijkste taken (zoals het verwerken van de binnenkomende meetdata en het aansturen van de AWG) voor zijn rekening neemt. Het converteren van de ingangssignalen gebeurt door een A/D-converter met 100 Msamples/kanaal en een resolutie van 8 bits. Een RAM-IC zorgt voor een buffercapaciteit van 4 Msamples/kanaal. Een PIC-controller verzorgt de communicatie met de aangesloten computer via de USB-aansluiting. Bij de ingangen bevinden zich enkele relais en opamps voor de bereiks- en AC/DC-omschakeling.
De bandbreedte van de analoge ingangssectie bedraagt 45 MHz. Dat is vrij hoog t.o.v. de sample-frequentie van 100 Msamples/s. Dit is echter bewust gedaan om ingangssignalen zo weinig mogelijk te verzwakken Het bruikbare ingangsbereik loopt tot 10 à 20 MHz (zoals LabNation zelf aangeeft).
Producten
LabNation SmartScope USB oscilloscoop + gratis USB-OTG-kabel
LabNation SmartScope USB oscilloscoop + gratis USB-OTG-kabel
€ 229,95
Bijlage
PDF download full
Smartscope Datasheet
The Datasheet for Labnation's instant classic the Smartscope.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items