Conclusie
Ofschoon de SmartScope bij een eerste blik op zijn mogelijkheden en specificaties niet zoveel afwijkt van vergelijkbare producten in deze prijsklasse, heeft hij toch wel enkele bijzonderheden te bieden die in dit segment nergens te vinden zijn, zoals de ingebouwde hardware-buffer en de meegeleverde digitale decoders. Je hebt met dit instrument een heel meetarsenaal tot je beschikking: Niet alleen 2 digitale ingangen, maar ook acht digitale ingangen, 4 programmeerbare digitale uitgangen en niet te vergeten de AWG. Tel daar nog de omvangrijke hoeveelheid toebehoren bij die er standaard bij zit (twee probes, aansluitkabeltjes voor AWG en digitale in/uitgangen, testclips en USB-kabel) en is het duidelijk dat deze SmartScope voor een prijs van circa € 230 een zeer geslaagd meetinstrument is dat zijn geld dubbel en dwars waard is.

De software is uniek door het feit dat deze op bijna alle platforms draait. De opzet vraagt wel enige gewenning en zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar ik ben ervan overtuigd dat deze in de komende tijd alleen maar beter, flexibeler en uitgebreider zal worden. De mannen van LabNation werken continu aan deze software en in de tijd dat ik met deze scoop bezig ben geweest, zijn er al verschillende punten bij gekomen of aangepast.

Het beste kun je de SmartScope gebruiken in combinatie met een aanraakscherm, dat werkt toch fijner dan met een muis. Maar aangezien wij elektronici vaak toch niet zonder PC of laptop kunnen, is mijn keus snel gemaakt. Ik ga mijn baas eens vragen of er nog budget is voor een laptopje met Windows 8 en een touchscreen. Dat lijkt me de ideale combinatie om te gebruiken met deze SmartScope!
8/8
Producten
LabNation SmartScope USB oscilloscoop + gratis USB-OTG-kabel
LabNation SmartScope USB oscilloscoop + gratis USB-OTG-kabel
€ 229,95
Bijlage
PDF download full
Smartscope Datasheet
The Datasheet for Labnation's instant classic the Smartscope.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items