1Mb nvSRAM met quad-SPI-interface

11 augustus 2015, 00:01
1Mb nvSRAM met quad-SPI-interface
1Mb nvSRAM met quad-SPI-interface
Cypress Semiconductor introduceert een niet-vluchtig statisch RAM-IC (nvSRAM) met een opslagcapaciteit van 1 Mb. Door de quad-SPI-interface presteert de chip beter dan vergelijkbare componenten met een parallelle interface. Bovendien is de behuizing kleiner. Het nvSRAM-geheugen zorgt bij stroomuitval voor snelle data-opslag zonder batterijen.

De CY14V101QS werkt met een kloksnelheid van 108 MHz, heeft random lees- en schrijfsnelheden van 24 MB/s en biedt 20 jaar databehoud. De chip kan optioneel worden voorzien van een geïntegreerde real-time klok (RTC) met een ongekalibreerde nauwkeurigheid van ±50 ppm. Het energieverbruik is respectievelijk een factor 5,8 (actief) en een factor 10 (slaap) lager dan bij vergelijkbare producten.
Bij stroomuitval worden de data automatisch van het SRAM-gedeelte naar de niet-vluchtige elementen van de chip verplaatst. Bij herstel van de voedingsspanning vindt het omgekeerde plaats. Beide handelingen kunnen ook onder software-besturing worden uitgevoerd. Het nvSRAM-IC is bedoeld voor toepassing in onder andere RAID-systemen, industriële automatiseringstoepassingen en netwerken.
 
De CY14V101QS wordt geleverd in een 16-pens SOIC-behuizing en in een BGA-behuizing met 24 aansluitingen. De productie van grote aantallen gaat in het derde kwartaal van 2015 van start.
 
gerelateerde items