Schotse primeur: dekkend LoRa-netwerk in Glasgow

1 augustus 2016, 00:00
Schotse primeur: dekkend LoRa-netwerk in Glasgow
Schotse primeur: dekkend LoRa-netwerk in Glasgow
Mijn collega-redacteuren en ik hebben al eerder op het belang van de LoRa technologie gewezen in diverse artikelen in Elektor Magazine zoals  hier en in Elektor e-zine zoals hier, hier en hier. Als we er met deze berichten toch nog niet volledig in zijn geslaagd om de boodschap over te brengen dat LoRa en LoraWAN prachtige onderwerpen voor elektronici zijn om zich serieus in te verdiepen, dan krijgen we nu onverwachte hulp uit Glasgow! Daar heeft een consortium een 12 km2 groot LoRa-IoT geïnstalleerd dat het zakencentrum van de stad, Merchant City en West End, bestrijkt. Er wordt met nadruk op gewezen dat het bereik zich niet uitstrekt tot Edinburgh :-).

“Het netwerk zal de ontwikkeling en het gebruik van apparaten mogelijk maken zoals monitors voor het klimaat in gebouwen en woningen, luchtverontreinigingssensors, tags voor het volgen van waardevolle objecten en zorgapparatuur die zelfstandig wonen ondersteunt”, aldus het consortium dat bestaat uit Stream Technologies, Semtech, Boston Networks and CENSIS en dat samenwerkt met Glasgow University, Strathclyde University en Glasgow Caledonian University.

Volgens het consortium werd Glasgow als testcase geselecteerd vanwege zijn overeenkomst met veel grootstedelijke gebieden: het bevat een rechthoekig stratenplan zoals grote Amerikaanse agglomeraties, historische wijken en een mix van stedelijke omgevingen en buitenwijken. Een soortgelijk sensornetwerk wordt door het consortium in Inverness geïnstalleerd, met als doel de condities in een meer landelijke omgeving te monitoren. Men hoopt dat het Glasgow-netwerk een aantrekkende werking op IoT-ontwikkelbedrijven zal hebben. Aangezien Freescale uit het nabijgelegen East Kilbride is vertrokken, is dat is een goed idee. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items