5-watt-zender voor draadloze energieoverdracht

11 december 2015, 12:57
5-watt-zender voor draadloze energieoverdracht
5-watt-zender voor draadloze energieoverdracht
De LTC4125 is een zend-IC dat in draadloze laadsystemen energie aan een bijpassende ontvanger kan overdragen. De chip bevat een resonante dubbele brugdriver met een maximaal uitgangsvermogen van 5 watt en kan worden toegepast in het zendend gedeelte van een  compleet draadloos laadsysteem dat bestaat uit zendcircuits, een zendspoel, een ontvangspoel en ontvangcircuits.

De nieuwe chip bevat drie belangrijke extra functies ten opzichte van de gebruikelijke zend-/ontvangcombinaties: Een autoresonantiefunctie die zorgt voor maximale energieoverdracht naar de ontvanger, een zoekalgoritme voor optimaal energierendement voor het gehele draadloze systeem en een detectiefunctie voor geleidende objecten die de goede werking van het systeem kunnen verstoren.
De LTC4125 past automatisch de schakelfrequentie aan de resonantiefrequentie van het LC-netwerk aan. Met deze AutoResonant-functie levert de chip via los gekoppelde spoelen altijd de maximale energie aan een afgestemde draadloze ontvanger zoals de LTC4120 van Linear en andere laad-IC’s.
Om het rendement van het systeem te optimaliseren gebruikt de LTC4125 een periodieke zoekfunctie voor het uitgezonden vermogen en past dit vermogen aan de belasting van de ontvanger aan. Het IC onderbreekt de energietransmissie als er een defect optreedt en bij detectie van storende geleidende objecten. Voor deze functies, die de inbedrijfstelling van draadloze laadsystemen sterk vereenvoudigen, is geen directe communicatie tussen zender en ontvanger nodig.  

Belangrijkste eigenschappen van de LTC4125 :
- Automatische aanpassing van de schakelfrequentie aan de resonantiefrequentie van de zendspoel en -condensator door AutoResonant-functie;
- Automatische aanpassing van het zendvermogen aan de belasting van de ontvanger;
- Ingangsspanning: 3 V tot 5,5 V;
- Programmeerbare limiet voor gemiddelde ingangsstroom en monitorfunctie;
- NTC-ingang voor temperatuursafhankelijke energieregeling;
- Functioneert over een breed frequentiegebied van 50 kHz tot 250 kHz.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items