De mogelijkheid van multitasking is, naast cybersecurity, één van de belangrijkste eigenschappen van edge-computers. Op dit moment levert de AMD Ryzen V2000-processormodule de beste threadperformance per Euro. congatec levert op aanvraag uitgebreide benchmarkdata.
 
AMD V2000-modules brengen de beste performance per Euro
AMD Ryzen V2000-processors hebben een voorsprong. Ze bieden ca. 10% meer performance bij een ca. 20% lagere prijs.
Bij klassieke x86-embedded systemen werden in het verleden meestal hoogstens besturing en MMI op één systeem geïntegreerd, als er überhaupt sprake was van integratie. Maar bij de overgang naar edge-computing applicaties komen er nog allerlei taken bij: het uitlezen van alle data, transcoderen van protocollen, analyseren van de data en het verzenden van alerts en protocollen. Daar komt nog eens bij dat meerdere instanties toegang moeten hebben tot de data: devices, gebruikers, beheerders van de klanten en OEM, zowel lokaal als op afstand. Met VPN, versleuteling, firewall, whitelisting, intrusiedetectie en verdere veiligheidsfuncties.
 
Dat stelt steeds hogere eisen aan de embedded systemen. Dus hoe meer cores en threads een processor ondersteunt, hoe beter. En hoe beter de cores en threads presteren per Euro, hoe voordeliger het performancedoel wordt gehaald. Bij cliëntsystemen met grafische ondersteuning, die naast GUI-functionaliteit steeds vaker met behulp van beeldherkenning en kunstmatige intelligentie kennis hebben over hun omgeving, brengen computer-on-modules met AMD Ryzen V2000-processors een nieuwe benchmark. En dat zowel in zuivere prestatiescores, zoals bijvoorbeeld bij de Cinebench, als ook in de threadperformance per Euro, want ze bieden ca. 10% meer performance tegen een ca. 20% lagere prijs, wat samen een voordeel van 30% belooft en daarmee een beslissend verkoopargument voor AMD is.
 
Met een tot wel dubbele rekenkracht per Watt en het dubbele aantal cores in vergelijking met de voorganger AMD Ryzen™ embedded V1000 bieden ze verder een bijzonder grote parallelle rekenkracht met tot wel 16 threads. Bovendien zetten de modules ook een nieuwe benchmark voor performance per Watt-, die zijn maximaal prestatieverbetering in 15-Watt-TDP-designs ontvouwt en opschaalt tot power-systeemontwerpen met 54 Watt TDP. De enorme performance van dit platform binnen zijn processorklasse is gevalideerd met de, reële toepassingsscenario’s simulerende, platformoverstijgende testsuite Cinebench R15 nt. In vergelijking met modules met AMD Ryzen embedded V1608B-processors leveren de conga-TCV2-modules een prestatieverbetering van 97% (V2516) tot 140% (V2718) met maximaal 8 rekenkernen.
 

Lange 24/7 levensduur

Dankzij de 7nm-Zen 2 kernen is single-core-performance toegenomen met 25% tot 35%. Daarmee zijn de modules een perfecte kandidaat voor prestatieverbeteringen in 24/7-connected, embedded-systemen, die bij de meest verschillende industriële edges kunnen worden ingezet. Typische toepassingen omvatten multifunctionele industriële edge-gateways, digitale signage-systemen, gaming-terminals en infotainment-platforms voor digitale signage en verkooppunten. Met tot wel 40% meer GPU-vermogen voor tot 4x 4k60-grafische weergave en uitgebreide GPGPU-ondersteuning zijn ook medische multi-display-systemen voor weergave in de operatiekamer en machine-vision- en machine-learning-systemen doelmarkten.
 
De complete benchmark met alle cijfers, ook in de vergelijking met alternatieve oplossingen, levert congatec op aanvraag via sales@congatec.com.

Meer informatie over de COM Express Compact Type 6d-module conga-TCV2 zijn beschikbaar onder: https://www.congatec.com/en/technologies/amd-ryzen-embedded-v2000/
 
AMD V2000-modules brengen de beste performance per Euro
In vergelijking met modules met AMD Ryzen embedded V1608B-processors leveren de conga-TCV2-modules een prestatieverbetering van 97% (V2516) tot 140% (V2718) met maximaal 8 rekenkernen.