Apparaten aan het Internet hangen zonder de print en de firmware te veranderen

9 maart 2016, 22:19
Gateway-printen maken apparaten geschikt voor Internet (foto: Keolabs, www.iotize.com).
Gateway-printen maken apparaten geschikt voor Internet (foto: Keolabs, www.iotize.com).
Het is intussen al bijna een standaard-eis om elektronische apparaten uit te rusten met een (draadloze) interface zoals Bluetooth of WLAN. Maar wie een bestaande productlijn wil klaarstomen voor het Internet of Things om voorbereid te zijn op de toekomst, moet normaal gesproken zowel de hardware als de software aanpassen. Dat brengt kosten met zich mee en ook een risico. Want in een tot nu toe bewezen printontwerp of in robuuste firmware zouden zomaar nieuwe fouten kunnen worden geïntroduceerd.

Het Franse bedrijf Keolabs heeft dit jaar de embedded World Award in de categorie hardware gewonnen met zijn „IoTize“-oplossing . Een apparaat wordt „geIoTiseerd“, door aan de geïntegreerde microcontroller een kleine extra gateway-print te koppelen, die voor de draadloze koppeling zorgt. Als interface wordt gewoon de debug-poort gebruikt, die sowieso op elke controllerkaart aanwezig is. Dat maakt niet alleen een aanpassing van de print overbodig: omdat een debug-interface toegang biedt tot de variabelen van het programma en de controllerregisters, kunnen we zowel gegevens uit het apparaat lezen als ingrijpen in de besturing, zonder de firmware te hoeven uitbreiden of veranderen.

Op Embedded World 2016 werden gateway-printen voor NFC, Bluetooth Low-Energy en WLAN gepresenteerd. Ze worden echter, afgezien van evaluatie-samples, alleen verkocht in het kader van licenties aan fabrikanten. Daarbij zijn ook een geavanceerde ontwikkelomgeving, UI-templates voor besturingsapps (smartphone) en natuurlijk ondersteuning inbegrepen.

Meer informatie:
www.iotize.com
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items