Wat gebeurt er als Elektor en Arduino samenwerken? Met onze gezamenlijke passie voor elektronica, gaan we vol voor het maken van innovatieve projecten en het schrijven van diepgaande Arduino-gerichte tutorials. We hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan een 140 pagina's tellende editie van uw favoriete elektronictijdschrift. De Arduino guest edited editie van Elektor Mag verschijnt in december! Elektor GOLD en GREEN leden ontvangen deze bijzondere uitgave direct na verschijning. Maar uiteraard kan iedereen een exemplaar (of meerdere) kopen in de Elektor store.

Bekijk onze aankondiging en het gesprek dat we voerden met Arduino medeoprichter David Cuartielles.
 

Een geschiedenis van inspiratie

Creatieve engineers, enthousiaste makers en nieuwsgierige studenten in de wereldwijde Elektor Community zijn vanaf het begin geïnspireerd door Arduino. Kijk maar eens naar het Elektor-archief en je zult meteen zien dat Elektor al een enorme hoeveelheid Arduino-gerelateerde content heeft gepubliceerd. Uiteraard heel veel projecten en tutorials, maar ook cursussen, boeken en video's. Opmerkelijke voorbeelden zijn de meerdelige artikelenserie "Arduino on Course" van medeoprichter David Cuartielles (2012), het Elektor SDR Shield (2016) en het populaire boek Mastering Microcontrollers Helped by Arduino van Clemens Valens (2017). En de lijst gaat maar door...

Elektor is ook een bron van inspiratie geweest voor Arduino-klanten en -medewerkers. "Het was via Elektor dat ik een hele gemeenschap van gelijkgestemden ontdekte," legt Cuartielles uit, die zelfs de keynote speaker was op de ElektorLive! conferentie van 2012 in Dortmund, Duitsland. "Mensen die bereid zijn hun kennis en projecten te delen via de pagina's van Elektor Magazine... dit concept van een community werd de andere fundamentele pijler van mijn professionele carrière."
 
innovation with arduino img.png
C. J. Abate (Content Director, Elektor), Jens Nickel (Editor in Chief, Elektor),
en David Cuartielles (medeoprichter, Arduino)

De Arduino guest edited editie

Begin december 2022 kunnen pro-engineers, makers en studenten over de hele wereld genieten van de superdikke gasteditie van Elektor. Wat kun je verwachten in dit nummer? DIY-projecten, diepgaande technische inzichten van David en zijn collega's, interviews en nog veel meer. Hier is een kort voorproefje:
 
  • Aan de slag met de Portenta X8
  • Betrouwbaar IoT op basis van LoRa
  • MicroPython betreedt de wereld van Arduino
  • 8-Bit gaming met Arduboy
  • Kunst met Arduino
  • Space Invaders met Arduino
  • De toekomst van Arduino
  • En nog veel meer!

Maar dat is nog niet alles. De samenwerking tussen Elektor en Arduino stopt niet halverwege december. We hebben nog een bonuseditie met extra content van de Elektor/Arduino uitgave gepland (die zal worden verspreid via de Elektor E-Zine), een webinar, een projectvideo en livestreams.

Meer samenwerking op komst

Blijf de ElektorMagazine.nl en Arduino.cc websites in de gaten houden, maar zeker ook onze social media kanalen, voor updates over de guest edited editie, de bonus editie en nog enkele andere verrassingen!