Goed nieuws voor gebruikers van Het Arduino GIGA R1 WiFi board: je kunt nu eenvoudig een mooi touchscreen aan je board toevoegen dankzij het gloednieuwe Arduino GIGA Display Shield. Het biedt een 3,97 inch RGB-touchscreen met 480 × 800 pixels en kan 16,7 miljoen kleuren weergeven. Het touchscreen is geschikt voor multi-touch en ondersteunt gebaren en maximaal vijf gelijktijdige aanraakpunten.

Niet alleen een display

Naast het scherm heeft het shield ook een 20-pins Arducam camera-aansluiting, een MP34DT06JTR omnidirectionele digitale microfoon van STMicroelectronics, een Bosch BMI270 6-assige Inertial Measurement Unit (IMU) en een RGB LED.

Aansluitingen op de achterkant

Het GIGA Display Shield wordt aangesloten op de twee lage, zwarte pin-aansluitingen van de GIGA R1 WiFi, maar dan via de achterkant. Dit is mogelijk omdat deze aansluitingen vanaf beide zijden van de GIGA R1 toegankelijk zijn. Dit betekent dat de uitbreidingsconnectoren van de GIGA R1 aan de bovenkant toegankelijk blijven. Daarom conflicteert het schermschild niet met andere shields voor uitbreiding.

 
arduino giga display shield
Het Arduino GIGA Display Shield wordt aangesloten op de achterkant van het GIGA R1 WiFi board. (Bron: Arduino)

Veelzijdig touchscreen

Het GIGA Display Shield is groter (11,8 × 9 × 4 cm) dan de GIGA R1 WiFi en wordt volledig aan het zicht onttrokken. Omdat het zijn eigen montagegaten heeft, verandert het de GIGA R1 in een mooie, veelzijdige displaymodule die eenvoudig is in te bouwen in plaats van een onhandige stapel Arduino shields. De GIGA R1 heeft met zijn ARM Cortex-M7 en Cortex-M4 kernen genoeg verwerkingskracht om afbeeldingen en animaties van hoge kwaliteit te maken.

Het GIGA Display Shield heeft een camera-aansluiting

Zoals eerder vermeld, heeft het shield ook een 20-pins camera-aansluiting. Het is hetzelfde type tweezijdige connector als op het GIGA R1 board. De RGB LED kan bijvoorbeeld aangeven of de camera of microfoon zijn ingeschakeld. Je eigen Wi-Fi video intercom of cloud dashboard bouwen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

De IMU is geschikt voor draagbare en handheld apparaten, maar kan ook worden gebruikt in vaste opstellingen voor trillings- of schokdetectie.

Het Arduino GIGA Display Shield is naar verwachting verkrijgbaar voor ongeveer €60.