Elektor Team

Automatische C-codegeneratie vanuit MATLAB-taal

10 december 2013, 14:36
Automatische C-codegeneratie vanuit MATLAB-taal
Automatische C-codegeneratie vanuit MATLAB-taal

MathWorks presenteert met MATLAB Coder een product waarmee ontwerpers rechtstreeks vanuit hun MATLAB-algoritmen automatisch leesbare, overdraagbare code in C en C++ kunnen genereren. Met dit nieuwe product hoeven MATLAB-algoritmen niet meer handmatig te worden vertaald in C en C++  code voor gebruik in prototypen of integratie in software. Deze automatisering resulteert in een snellere, efficiëntere workflow voor systeemontwikkeling.

 

Het ontwerpen van communicatie- en elektronische systemen van veel algoritmen begint doorgaans met MATLAB. Uiteindelijk moeten de MATLAB-algoritmen worden vertaald naar C-code voor integratie in het eindproduct. Het handmatig vertalen van MATLAB in C kan dagen tot weken duren en kan ontwerpfouten in de hand werken. Nu kunnen ontwerpers MATLAB gebruiken voor een snellere ontwikkeling van bijvoorbeeld fixed-point algoritmen en prototypen, en vervolgens de C-code automatisch genereren met MATLAB Coder.

 

MATLAB Coder ondersteunt een uitgebreide set features van de MATLAB-taal voor de ontwikkeling van algoritmen, met inbegrip van ingebouwde operators voor matrixberekeningen en dynamische array-afhandeling. Er worden honderden operators, functies en systeemobjecten ondersteund, inclusief veel geavanceerde algoritmen voor DSP en communicatie.

 

Tegelijk met MATLAB Coder brengt MathWorks Simulink Coder en Embedded Coder uit. Deze producten vereenvoudigen het genereren van code voor gebruikers van Simulink en Stateflow, doordat ze mogelijkheden combineren die voorheen in verschillende MathWorks-producten werden geboden. De nieuwe producten bevatten de beproefde Real-Time Workshop-technologie en bieden volledige ondersteuning van codegeneratie voor snel prototypen, realtime testen en de implementatie in embedded systemen met ingebouwde koppelingen naar embedded ontwikkelomgevingen (IDEs).

 

Meer info:
www.mathworks.nl/products/matlab-coder

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items