CEO’s van NXP en Infineon: 'Geen IoT zonder beveiliging'

23 november 2016, 17:56
Richard Clemmer, Frank Fitzek en Reinhard Ploss op de beurs electronica in München
Richard Clemmer, Frank Fitzek en Reinhard Ploss op de beurs electronica in München
Met naar verwachting 500 miljard apparaten online in 2022 kunnen we het Internet of Things niet beveiligen op apparaat-niveau, zei Professor Frank Fitzek op de eerste dag van electronica 2016 in München. De beveiliging moet worden geïmplementeerd op netwerkniveau.

Samen met de CEO’s van NXP, STMicroelectronics en Infineon, trapte Fitzek de grootste elektronicavakbeurs in Europa af met een paneldiscussie over de veiligheid en beveiliging van de online-wereld. Over één punt waren ze het zeker eens: zonder beveiliging komt er geen IoT-markt waar miljarden dollars te verdienen zijn.

In een netwerk verbonden infrastructuur, eHealth, industry 4.0, slimme elektriciteitsnetten, zelfrijdende voertuigen. De voorspelde groei van het IoT is gebaseerd op de veronderstelling dat fundamentele domeinen in de samenleving in een netwerk zullen worden verbonden. Dat is alleen mogelijk als de veiligheid kan worden gegarandeerd.

De panelleden waren het echter niet eens over de vraag hoe een veilig IoT het best kan worden gerealiseerd.

Richard Clemmer, President en CEO van NXP, hield vol dat de reputatie van merken daarbij het belangrijkste is. Consumenten willen zeker weten dat hun met het netwerk verbonden voertuig niet kan worden gehackt. Ze zullen gaan voor het merk dat een smetteloze reputatie heeft. 'Veiligheid is een randvoorwaarde voor toetreden tot de markt', zei hij.

'De industrie is verantwoordelijk voor de veiligheid', stelde Stefan Auerbach, lid van de raad van bestuur van Giesecke & Devrient. De industrie zou moeten werken aan standaardisatie door allianties te vormen, met behulp van de juiste wetgeving. 'We hebben wereldwijde standaarden voor veilige mobiele transactie', zei hij. 'Daardoor is de SIMkaart niet gehackt zelfs al worden er elk jaar 5 miljard SIMkaarten verkocht. Vanwege die krachtige beveiliging vallen hackers niet de kaart zelf aan, maar de IT-systemen er omheen.' G&D fabriceert al meer dan twintig jaar SIMkaarten en heeft bijgedragen aan het opbouwen van de veiligheidsstandaards.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items