Drie nieuwe producten werden onlangs door Raspberry Pi aangekondigd: de Pico H, de Pico W en de Pico WH. Verreweg het meest opvallende nieuwe product is de Pico-W, die geleverd wordt met WLAN.

Maak een draadloze verbinding met de Pico-W

De Pico H is een Pico board met voorgemonteerde headers in plaats van de klassieke vergulde castellated soldeercontacten. Het heeft ook een nieuwe, kleine debug connector

Het meest interessante nieuwe product is zeker de Pico-W. De 'W' staat hier voor 'Wireless'. Dit board is een Pico board met een draadloze LAN-module eraan toegevoegd. Deze module is gebaseerd op een Infineon CYW43439 chip met zowel IEEE 802.11 b/g/n WLAN als Bluetooth 5.2, maar op dit moment wordt alleen draadloos LAN (wat voor de meeste mensen Wi-Fi betekent) ondersteund door de Pico W. Dus nog geen Bluetooth, misschien in een toekomstige versie? Aangezien het naar verwachting voor ongeveer € 6 in de winkel zal liggen, is het inderdaad een zeer interessant microcontroller board met Wi-Fi mogelijkheden.

Meer over de Pico WH

De derde productaankondiging betreft de Pico WH, dat een Pico-W met Headers is. Hoewel het deze week werd aangekondigd, zal het waarschijnlijk niet vóór september 2022 leverbaar zijn.

Resources

Koop een Raspberry Pi Pico H
Koop een Raspberry Pi Pico W


Vertaling: Hans Adams