De Strijd van de Slimme Koelkasten: LG tegen Samsung

10 januari 2017, 11:11
LG’s slimme koelkast ‘Instaview’ op CES 2017
LG’s slimme koelkast ‘Instaview’ op CES 2017
Tijdens de CES 2016 (geen typfout) onthulde Samsung een slimme koelkast met een reusachtig 1080p-touchscreen. Precies één jaar later presenteerde LG tijdens dezelfde beurs opnieuw zijn eigen slimme koelkast met de naam ‘Instaview’. Ik zeg ‘opnieuw’ want een prototype ervan werd al eerder gepresenteerd tijdens de IFA Berlijn 2016. Mijn collega-redacteur Jens heeft toen in zijn editorial Blij met de Internet-koelkast? gewaarschuwd voor de Big Brother mogelijkheden van een soortgelijke Liebherr/Microsoft-koelkast die op dezelfde beurs werd getoond.

Net als de Samsung-koelkast – en eigenlijk iedere slimme koelkast die we tot nu toe hebben gezien -  is de Instaview gigantisch groot en ziet deze er uit als een reusachtige verkoopautomaat! Maar LG gaat nog een stap verder. Terwijl Samsung voor zijn product koos voor Tizen, heeft LG gekozen voor Windows 10. Dit betekent dat u allerlei Windows-apps op de koelkast kunt uitvoeren inclusief (als u dat zou willen) MS Paint en Regedit. 

LG maakt gebruik van een transparant 29-inch (!) touchscreen. Volgens sommige CES-bezoekers is het ‘snel en vloeiend’ in het gebruik. LG’s eigen Windows-apps zijn ingeprogrammeerd, dus u kunt ‘briefjes’ op de koelkast ‘plakken’ voor uw kinderen, u kunt een timer instellen, recepten en voedingsinformatie voor maaltijden invoeren of eenvoudig levensmiddelen markeren die u door het transparante display kunt zien. Voor alle microcontroller- en embedded-geïnteresseerden: er bevinden zich een Intel Atom processor en 2 GB RAM in de Instaview. Bon App-étit!
 

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items