De markt voor elektromotoren ontwikkelt zich snel. Ik denk daarbij niet alleen aan relatief krachtige motoren die in elektrische voertuigen en tweewielers worden gebruikt, maar ook aan kleinere motoren voor drones en bewerkingsmachines zoals 3D-printers. In januari en februari 2022 besteden we aandacht aan motorbesturing - niet alleen in de laatste editie van Elektor magazine, maar ook online op elektormagazine.com en in het Elektor E-Zine. Met de typische mix van theorie en praktijk wordt aandacht besteed aan de elektronische aansturing van elektromotoren met behulp van geïntegreerde H-brugdrivers, stappenmotordrivers en andere geïntegreerde componenten.

Webpagina motorbesturing

Als gids voor al onze lezers die geïnteresseerd zijn in motorbesturing (en als onderdeel van onze nieuwe aanpak om thema's te belichten voor elke editie van Elektor), hebben we een speciale webpagina gemaakt waar je weblinks kunt vinden naar de laatste editie van ons magazine en de meest interessante thema-gerelateerde artikelen in ons archief. Ook de nieuwste boeken en printplaten uit onze winkel zijn er te vinden. We weten allemaal dat we het meest leren van onze eigen experimenten en projecten! En als allerlaatste kondigen we een aankomend Elektor webinar over motorbesturing aan, dat gepland staat voor 17 februari 2022.
 
undefined

Komende onderwerpen

Benieuwd welke onderwerpen we zullen behandelen in toekomstige edities van Elektor? Hier is de lijst:
 
  • Maart/April: Embedded Development
  • May/Juni: Internet of Things, ook info over de komende Embedded World show in Neurenberg, Duitsland.
  • Juli/Augustus: Test and Measurement
  • September/Oktober: Draadloze toepassingen
  • November/December: Productie van Electronica en Componenten, met ook info over de komende Electronica tentoonstelling München, Duitsland

Blijf op de hoogte op elektormagazine.nl!

Vertaling: Hans Adams