Tactigon Skin is een wearable bewegingssensor en gebarencontroller met kunstmatige intelligentie. Massimiliano Bellino, CEO van Next Industries, vertelde ons onlangs over de bewegingssensor, AI en gebarencontrole-oplossingen van zijn in Milaan gevestigde bedrijf. Hij sprak ook over zijn doelstellingen voor de komende maanden en zijn focus op het ontsluiten van de Duitse en Amerikaanse markten.

Een wearable bewegingssensor

Tactigon Skin wearable motion sensor
Tactigon Skin wearable bewegingssensor.

“De meest voorkomende gebruikersinterfaces – zoals een muis of een joystick – zijn niet ‘natuurlijk’. We leven in een 3D-wereld, maar we gebruiken nog steeds 2D-apparaten. En dan nog zoiets: voor toepassingen zoals een 3D-muis is het erg belangrijk om handsfree apparaten te hebben”, legde Bellino uit. “We zorgen voor een ergonomische vormfactor, dus het product is gemakkelijk te dragen. Het laat hand en vingers vrij, zodat gebruikers op een heel natuurlijke manier kunnen bewegen. We hebben een AI-algoritme. Dankzij onze software-layer kunnen we verschillende gebaren herkennen (zelfs complexe) zoals cirkels, vierkanten en scrolls. En, last but not least, onze oplossing is programmeerbaar met de Arduino SDK.”

Gratis download: Elektor Industry (sensoren en meettechniek)

Wilt u het volledige vraggesprek met Bellino lezen, alsmedes artikelen over onderwerpen als 5G en sensortechnologie? U kunt de volledige sensoren en meettechniek-editie van Elektor Industry (juni 2020) gratis downloaden. We bieden u deze download aan als onderdeel van het Elektor helps-initiatief.