Sinds de oprichting van Eurocircuits in 1991, was het hun strategie om continu te investeren in alle takken van het bedrijf, van nieuwe fabrieken, productie- en testapparatuur, interne softwareontwikkeling, klantenondersteuning en mensen, en dit om ervoor te zorgen dat Eurocircuits voorop blijft lopen in de in de markt van Prototypes & Kleine Series PCBs en Assemblages.
 
Onder druk van haar klanten, lanceerder Eurocircuits eind 2017 de Prototype & Small Series Assembly service, die ondertussen enorm populair is gebleken. Zozeer zelfs dat dit jaar (2019) Eurocircuits nog eens 5 Miljoen Euro heeft geïnvesteerd om de groei in hun assemblage service voor Prototypes & Kleine Series te realiseren, samen met verbeterde productiemogelijkheden in hun PCB-fabriek en een upgrade van hun online eC-Smart Tools zoals de Visualizers.
 
Een resultaat van deze investeringsstrategie in Assemblage is bijvoorbeeld de introductie van 2 Solder Paste-printers van de nieuwste technologie, die Soldeerpasta digitaal op de print drukken. Extra pick & place machines zijn toegevoegd, component feeders, reflow ovens, logistieke apparatuur en nog veel meer zodat de assemblage capaciteit van Eurocircuits voor Prototypes & Kleine Series is verviervoudigd.
 
Je kunt geen snelle doorlooptijd bereiken zonder de dingen 'Right First Time' te doen. Hierbij is hun baanbrekende Visualizer-software van cruciaal belang, zodat klanten hun PCB's en geassembleerde boards kunnen 'visualiseren' en de ontwerpen dubbel kunnen controleren, nog voor het order te plaatsen.
 
Procescontrole en kwaliteitsborging zijn eveneens van vitaal belang en hiervoor hebben ze SPI- en röntgeninspectie geïmplementeerd, waardoor ze ook complexere technologieën kunnen assembleren.
 
Verbeteringen in de PCB-productie van Eurocircuits zijn vooral gericht op flexibiliteit en kwaliteit, om het dit jaar ingeslagen pad van steeds kortere leveringstermijnen verder te ondersteunen.
 
Een 4e Ledia Direct Imaging-systeem is geïnstalleerd wat flexibiliteit biedt en een uitmuntende kwaliteit van het soldeermasker garandeert. Een 3e A7 flying probe elektrische tester levert extra flexibiliteit en doorvoer.
 
Ook op BREXIT is Eurocircuits voorbereid door in 2019 een Brits verkoopfiliaal te openen met eigen klantenserviceteam gevestigd in Devon.



“Zowel Luc (Smets) als ik zijn erg trots op de prestaties van Eurocircuits in de afgelopen bijna 30 jaar en zijn enthousiast over de toekomst, want dit is een van de belangrijkste investeringen die we ooit hebben gedaan.
 
Hiermee kunnen we voldoen aan de steeds toenemende vraag naar onze Prototype Assemblage service, die is toegenomen van 1.700 bestellingen in 2018 tot meer dan 3.500 bestellingen (jan - okt) in 2019. In deze nieuw ontluikende nichemarkt ligt de focus voor onze toekomstige groei.
 
Alle investeringen in de productie en assemblage van printplaten zijn gericht op het verminderen van insteltijden bij het overschakelen van de ene job naar de andere, wat resulteert in kortere doorlooptijden en kortere leveringstermijnen voor klanten.
 
Voor massaproductie in assemblage vormen insteltijden geen probleem omdat, hoewel de instelling tijd kost, de machines vervolgens vele honderden tot duizenden PCB's bestukken. Deze lange insteltijden zijn echter ‘het’ knelpunt voor de assemblage van Prototypes & Kleine Series, omdat geen twee jobs hetzelfde zijn, wat met 100 orders per dag betekent dat we 100 maal alles moeten opnieuw instellen.
 
De investering in assemblage apparatuur stelt ons in staat om voorlopig aan deze eisen te voldoen, maar we willen het steeds beter doen en steeds kortere leveringsvoorwaarden bieden. Om dit te realiseren moeten we de insteltijden maximaal verkorten en dat zullen we doen door de inzet van onze eigen technische innovaties en out-of-the-box-denken. Dit levert een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten, zoals we al hebben bewezen met onze PCB-productie.
 
Eurocircuits zet zich volledig in voor de Europese markt van elektronica productie en investeert in Europa en in de toekomst.
 
Wij zijn er klaar voor, jij ook?”
 

 Video: Luc Smets en Dirk Stans bespreken waarom ze zo'n grote investering hebben gedaan.