Download de gratis Embedded & AI bonuseditie van Elektor! Hierin behandelen we een virtuele assistent met ChatGPT en Raspberry Pi, verbonden autonome voertuigen, de Intel 8279 toetsenbord/display-interface, Makerfabs SenseLoRa en nog veel meer. De editie kan op of rond 6 maart 2025 worden gedownload!
24-07-2025 | Embedded systemen vereisen veilige, betrouwbare code. Neem op woensdag 30 juli om 16:00 uur...
23-07-2025 | In Elektor Lab Talk #36 nemen onze redacteuren en speciale gasten je mee op een rondleiding langs...
14-07-2025 | De nieuwe munt van mondiale macht is niet langer olie of gas, maar halfgeleidertechnologie. Als drijvende...
14-07-2025 | Neem op 29 juli live deel aan EEI #53 met Eben Upton en Nick Russel! Ontdek hoe de...
10-07-2025 | Op zoek naar nieuwe IoT- en sensorprojecten en inzichten? Download gratis de IoT & Sensoren...
9-07-2025 | De juli/augustus 2025 editie van Elektor is uit. De IoT & Sensoren editie heeft voor ieder wat...
7-07-2025 | In het eerste deel van deze serie over audiosynthese hebben we het blokschema en de belangrijkste functies...
30-06-2025 | We hebben complexiteit voor vooruitgang aangezien - en zijn vergeten hoe dingen echt werken. Een...
Tijdens Embedded World 2025 sprak Brian Tristam Williams van Elektor op de Arduino-stand met Marcello Majonchi over de evolutie van Arduino van een favoriet onder hobbyisten tot een serieuze speler in industriële automatisering. De stand bruist van de energie en stond vol met demonstraties — van autonome robots en computer vision tot slimme huistechnologie in actie. Brian onderzocht de nieuwste ontwikkelingen binnen de Portenta- en Opta-productlijnen en kreeg inzicht in Arduino’s gedurfde integratie van de ESP32. Marcello gaf zelfs een voorzichtige blik op wat er nog komen gaat.
Benieuwd naar wat de toekomst brengt voor Arduino? Bekijk nu de video om alle hoogtepunten te zien en ontdek waar Arduino naartoe werkt.
Een 3D lichtshow die je zal verbazen door zijn vele combinaties. Goedkoop en gemakkelijk te maken dankzij een Arduino controller, en zonder dat er printplaten nodig zijn. Het project is ideaal voor beginners en enthousiastelingen en belooft zowel eenvoud als creativiteit.
De Portenta Machine Control is een volledig gecentraliseerde, energiezuinige, industriële control unit die apparatuur en machinerie kan aansturen. Hij kan worden geprogrammeerd met behulp van het Arduino-framework, of andere embedded ontwikkelingsplatforms.
Dit boek is een casestudy in ingebed ontwerp en behandelt hardware, processorinitialisatie, driverontwikkeling op laag niveau en applicatie-interfaceontwerp voor een product.
De belangrijkste toepassing van dit bord is op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), waarvoor meestal grote hoeveelheden rekenkracht en geheugen nodig zijn. Het combineert een Arm Cortex-M4 processor met een floating point unit (FPU), een convolutioneel neuraal netwerk (CNN) versneller en een RISC-V kern in één apparaat.
Google AIY Projects brengt doe-het-zelf kunstmatige intelligentie naar je makerprojecten. Met de Google AIY Vision Kit kun je een beeldherkenningsapparaat bouwen dat objecten kan zien en identificeren, aangedreven door TensorFlow's machine learning modellen.
Nog geen account? Registreer hier!
Voer uw e-mailadres in. De instructies om uw wachtwoord te resetten worden naar u toegemaild.
Heeft u al een Elektor ID account? Klik dan hier om in te loggen.
Voeg hieronder eventueel commentaar toe!
Reactie bij uw beoordeling plaatsen? Log hieronder in. Geen behoefte aan? Sluit dan gewoon dit venster.
Nog geen account? Registreer hier!