Gratis ‘nieuw’ artikel: Doe-het-zelf PC voor het elektronicalab

28 februari 2020, 00:00
Gratis ‘nieuw’ artikel: Doe-het-zelf PC voor het elektronicalab
Gratis ‘nieuw’ artikel: Doe-het-zelf PC voor het elektronicalab
Met de complimenten van Elektor-redatie en -lab presenteren we u hier een nog niet eerder gepubliceerd artikel dat door alle geregistreerde e-zine lezers gratis kan worden gelezen. ‘Gratis nieuwe artikelen’ worden afwisselend met ‘gratis oude artikelen’ in dit e-zine gepubliceerd.

Deze keer trakteren we u op een heleboel tips en een handen-uit-de-mouwen handleiding voor het zelf assembleren van een PC voor gebruik in uw elektronicalab – dat wil zeggen een PC die helemaal is voorbereid voor het ontwikkelen van schakelingen, het draaien van uw favoriete besturingssysteem, en (niet onbelangrijk!) geen risico van een financiële catastrofe vormt wanneer een insteekkaart moet worden vervangen. Ook een lab-PC dient weliswaar ‘state of the art’ te zijn, maar heeft geen high-end componenten voor gaming en dergelijke nodig. Daarom kan hij uit goedkope onderdelen worden samengesteld zonder aan snelheid in te boeten, en kan hij desondanks jarenlang dienst doen.

Wanneer u aarzelt uw eigen laptop of die van uw familie of (huiver!) kantoor bloot te stellen aan de gevaren die in het elektronica-lab op de loer liggen, denk dan eens serieus na over het configureren en assembleren van een speciale desktop-PC die aan al uw wensen en eisen voldoet. Ga dus meteen naar uw gratis artikel!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items