Gratis ‘oud’ artikel: netuitval-detector met SMS-alarm

6 februari 2020, 00:00
Gratis ‘oud’ artikel: netuitval-detector met SMS-alarm
Gratis ‘oud’ artikel: netuitval-detector met SMS-alarm
  • Oorspronkelijke publicatie: Elektorlab september/oktober 2018 op bladzijde 12
  • Auteurs: Luc Lemmens en Mathias Claußen
  • Gratis download loopt af op: vrijdag 14 februari 2020
  • Oorspronkelijk productienummer: 160372
  • Software, kale print, gedeeltelijk bestukte print verkrijgbaar; zie PRODUCTEN hieronder. ‘Semi-kit’ met korting verkrijgbaar.

Opmerking: sinds de publicatie van het project in 2018 is het mogelijk dat componenten, software-elementen of webpagina’s die in het artikel worden genoemd, inmiddels gewijzigd zijn..

Inleiding

In West-Europa komen stroomstoringen gelukkig zelden voor, en in de meeste gevallen duren ze niet lang. Maar als de verwarming in uw vakantiehuis na een stroomstoring niet meer aan gaat, kan dat een dure grap worden. n als uw vrieskist thuis uitvalt terwijl u op vakantie bent, dan zit er een luchtje aan uw thuiskomst. De hier beschreven detector ziet ook korte stroomstoringen en slaat via SMS alarm. Opmerking: voor gebruik bij 115 VAC moet weerstand R9 door een draadbrug worden vervangen.

Enkele afbeeldingen
 

Vindt u dit interessant? Ga dan naar de projectpagina en download een PDF-kopie van het volledige, originele artikel uit 2018. Deze download is gratis van vrijdag 7 februari tot vrijdag 14 februari 2020.

Speciale aanbieding: de ‘semi-kit’ van de netuitval-detector is tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar. Klik op het PRODUCT hieronder! De kale print en de voorgeprogrammeerde controller voor dit project zijn eveneens verkrijgbaar.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items