Als u het woord "halfgeleider" hoort, denkt u dan meteen aan Arm? Veel leden van de Elektor-community wel, en daarom besloten we op Embedded World 2022 eens bij te praten met Arm. In dit interview praat de Elektor-redacteur met Mohamed Awad, die uitlegt hoe Arm halfgeleiderleveranciers ondersteunt met virtuele hardware-prototyping en meer. 
 

Arm op halfgeleiders en virtuele prototyping

"Als het op microcontrollers aankomt, zijn proprietary cores grotendeels uit de gratie geraakt en vervangen door technologie van Arm, en we zijn hier vandaag om uit te vinden hoe Arm de halfgeleiderleveranciers ondersteunt die hun microcontrollers sneller op de markt brengen door middel van virtuele hardware prototyping en ondersteuning," vermeldt Stuart Cording in de inleiding. Cording praat met Awad over virtuele hardware van Arm, maar ook over onderwerpen als machine learning, Project Cassini en Project Centauri.
  
Als het gaat om virtuele hardware, zet Arm het in de cloud, legde Awad uit. "We leveren het rechtstreeks aan softwareontwikkelaars. Dus, we maken het beschikbaar op hetzelfde moment dat we de IP beschikbaar maken voor de halfgeleider techneuten. We maken de virtuele modellen beschikbaar voor het brede ecosysteem, zodat softwareontwikkelaars letterlijk vanuit huis kunnen beginnen met ontwikkelen zonder zich zorgen te hoeven maken over draden en jumpers en kabels of de beschikbaarheid van silicium."
 
Elektor Arm EW2022

Hoe Arm Machine Learning aanpakt

Als je nadenkt over machine learning, durf ik te wedden dat er meer machine learning draait op Arm processoren dan wat dan ook, te beginnen met de Cortex-M familie, merkte Awad op tijdens de discussie.

"Als we het specifiek over machine learning hebben, we hebben eigenlijk twee recente Corstone-ontwerpen uitgebracht," voegde hij eraan toe. "Een daarvan is de Corstone-300 waar je op wees. Het heeft een Cortex-M55 en dan onze Ethos-U55 NPU erop. En dan hebben we ook nog een Corstone-310, die onze nieuwste, snelste, meest veilige Cortex ooit heeft, de M85, samen met de U55. In beide gevallen, of het nu gaat om de Cortex-M55 of de Cortex-M85, hebben we machine learning acceleration ingebouwd in de CPU-kern. Maar daarnaast hebben we de optionele U55 toegevoegd voor toepassingen op een hoger niveau."

Bekijk het hele gesprek.


Vertaling: Hans Adams