Bij deelauto’s helpt deze betrouwbare aanrakingsgevoelige bediening bijvoorbeeld gebruikers om een auto vanaf de buitenkant te benaderen bij het doorlopen van de aanrakingsgevoelige coördinaten op een extern display in elke omgeving, zoals regen, sneeuw of extreme hitte. Motoren en andere daarvan afgeleide motorvoertuigen profiteren eveneens van dergelijke weersbestendige ontwerpen. Als een turn-key oplossing beschikt de MXT288UD serie over bewezen firmware, ontwikkeld volgens de Automotive SPICE® processen en is AEC-Q100 gekwalificeerd — dit maakt het gemakkelijk voor de hedendaagse autofabrikanten voor integratie in bestaande systemen met minder risico en een snellere marktintroductie.
 
“Automotive OEM’s zijn er op uit om het rijgedrag van bestuurders te verbeteren via slimme oppervlakken en multifunctionele displays, waarbij nog steeds een gerieflijke omgeving zonder verwarring wordt geboden,” zegt Fanie Duvenhage, vice president van Microchip’s human machine interface en touch function groep. “Om dit te vertalen naar de markt bouwt Microchip voort op het al toonaangevende programma van aanrakingsgevoelige schermen voor auto’s met de nieuwe MXT288UD touch controller serie — dit levert betere prestaties en kostenbesparingen op voor de kleinste behuizing van de industrie met controllers voor aanrakingsgevoelige bediening voor de automobielsector.”
 
Ontwikkelhulpmiddelen en ontwerpdiensten
Zowel software als hardware ondersteuning zijn beschikbaar. Software hulpmiddelen zijn maXTouch Studio en een maXTouch analysator. Voor de MXT288UD bestaat de aangeboden hardware uit een evaluatiekit met een gedrukte bedradingskaart (PCB) en een 5” capacitief aanrakingsgevoelig paneel, terwijl de MXT144UD’s evaluatiekit over een PCB en een 2,9” capacitief touchpad beschikt. Voor beide componenten is een overbruggings PCB bijgesloten met een USB aansluiting voor koppeling met een computer bij het draaien van maXTouch Studio.
 
Voor hulp bij de ontwikkeling en het afregelen van aanrakingsgevoelige sensoren en de integratie in de eindtoepassing staat Microchip’s touch function group en staan de field application engineers klaar om wereldwijde ondersteuning te verlenen.

automotive maXTouch controllers