De regels van de BOM

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: een kaart kan niet worden bestukt als de BOM niet klopt. Het controleren van een BOM met een database van bekende goede componenten is alleen mogelijk als die voor elke component tenminste een referentiecode en een Manufacturer Part Number (MPN), Supplier Part Number (SPN) of een duidelijke beschrijving bevat. Een MPN is het beste, omdat dat het meest nauwkeurig is, maar een SPN kan soms voldoende zijn. Als het gaat om standaard onderdelen die door veel leveranciers kunnen worden geleverd, bijvoorbeeld passieve componenten, of standaard halfgeleiders, dan is een duidelijke beschrijving vaak al genoeg.

 
PCBA Visualizer start button
Klik op ‘PCBA Visualizer’ om de knop ‘Edit assembly data’ te vinden.

Aan de slag

Klik op de knop ‘PCBA Visualizer’ (let op de 'A') en klik dan op ‘Edit assembly data’. PCBA Visualizer accepteert Excel- en CSV-files. Ook tekstfiles zijn te gebruiken. Na het uploaden verschijnt er een wizard om te controleren of alles in orde is en om de data toe te wijzen aan de juiste kolommen. Als dat gebeurd is, kunt u de BOM laten analyseren.

De BOM-Editor van PCBA Visualizer

Dit opent de BOM Editor die de goed geïdentificeerde onderdelen laat zien en ook de componenten waar nog naar gekeken moet worden, omdat ze geen geverifieerde footprint hebben of omdat ze gewoon niet zijn gevonden in de database. Vergeet niet de geïdentificeerde onderdelen te controleren: er kunnen valse treffers bij zitten. Voor de onderdelen die meer aandacht nodig hebben kunt u:
  • in de database zoeken naar een geschikte overeenkomst;
  • een kandidaat kiezen uit een lijst van voorstellen;
  • onderdelen toevoegen aan de lijst;
  • ze negeren;
  • de referentiecode bewerken.
 
 
PCBA Visualizer's BOM editor
Dit niet-geïdentificeerde onderdeel is beschikbaar in de database,
zoek ernaar om het toe te voegen.

Als u uw huiswerk goed gedaan hebt, bestaat het werk voornamelijk uit het corrigeren van niet-geïdenficeerde onderdelen door ze aan de lijst toe te voegen. Die onderdelen worden ook geïnspecteerd door Eurocircuits en, als ze geverifieerd zijn, worden ze toegevoegd aan de database, zodat die groeit.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items