Plaats uw componenten

De Component Placement List ( CPL ) specificeert de exacte positie van elke component op de print. Een component wordt gedefinieerd door zijn referentie, zijn X- en Y-coördinaat, zijn rotatie en, als er componenten op beide kanten van de kaart zitten, de zijde van de kaart.
 
Het uploaden van de CPL gaat net als met de BOM en een wizard helpt u de juiste informatie te identificeren. Na het uploaden wordt de informatie toegevoegd aan de lijst die we eerder zagen in de BOM-Editor. Merk op dat er twee BOM’s nodig zijn als er componenten op beide kanten van de kaart moeten komen. Nu worden onderdelen die niet in de BOM staan of geen coördinaten hebben gedetecteerd.

 
PCBA Visualizer parts not found
Hmmm, iets zegt me dat de BOM incompleet is...

De CPL-Editor van PCBA Visualizer

De volgende stap is het openen van de CPL-Editor om de onderdelen te controleren. Klik daarvoor op de tab ‘CPL’. De onderdelen worden virtueel op de kaart geplaatst op de gespecificeerde posities en met de afmetingen uit de BOM. Componenten die volledig zijn gespecificeerd in de BOM en waar alles voor klopt (afmetingen, positie, positie van pen 1 enz.) worden automatisch goedgekeurd, de andere onderdelen worden in oranje of rood weergegeven en moeten met de hand worden gecontroleerd.

 
PCBA Visualizer footprint problem
De verwachte afmetingen komen niet overeen met de afmetingen op de print.

Om problemen op te lossen kunt u met de CPL-Editor:
  • onderdelen verplaatsen (de offset veranderen);
  • onderdelen roteren;
  • onderdelen verwijderen;
  • onderdelen schalen.
 
Als het coördinatensysteem dat is gebruikt in het CPL-bestand niet overeenkomt met dat van de PCBA Visualizer kan het nodig zijn om alle componenten te schalen, draaien en verplaatsen.
Als u tevreden bent over de plaatsing en afmetingen van een component, kunt u het goedkeuren (goedkeuren kan ook ongedaan gemaakt worden).

U blijft de baas

De CPL-Editor is een mooi stuk gereedschap, maar hij is alwetend en kan niet toveren. Footprints die niet in de database staan kan hij niet weergeven. Maar omdat u ze hebt toegevoegd aan de lijst bij het klaarmaken van de BOM, wordt het team van Eurocircuits hiervan op de hoogte gebracht en kunnen ze, na verificatie worden toegevoegd. In zulke gevallen wilt u misschien later controleren of dat inderdaad is gebeurd.

 
PCBA Visualizer CPL Editor
Voor het werken met de CPL-Editor is een groot scherm aan te raden.

PCB Assembly Visualizer bespaart tijd!

Als alle componenten zijn goedgekeurd in de PCB Assembly Visualizer bent u klaar. U kunt er nu behoorlijk zeker van zijn dat uw board zonder veel problemen kan worden gefabriceerd en bestukt in automatische productieprocessen. Dat maakt dat het proces veel gemakkelijker verloopt, met minder interventie, geldverspilling en, meestal het belangrijkste, minder tijdverlies.
 
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items