Proximo – Dé gratis beursgadget van de World of Electronics

20 augustus 2018, 12:15
Proximo – Dé gratis beursgadget van de World of Electronics
Proximo – Dé gratis beursgadget van de World of Electronics
Het is dé gadget van de World of Electronics: de Proximo. Bezoekers aan de World of Technology and Science kunnen van 2 tot en met 5 oktober 2018 de nieuwe gadget van de elektronicaketen in onderdelen verzamelen. Vooraf geregistreerde bezoekers verzamelen deze unieke gadget in vijf stappen op de beursvloer: stap 1 Elektronica (PCB), stap 2 Externe I/O connector, stap 3 Batterijen, stap 4 Firmware en stap 5 Behuizing.

De Proximo is een nabijheidssensor die samenwerkt met een gekoppelde mobiele telefoon, waardoor een signaal wordt afgegeven van de nabijheid. De Proximo zal door middel van een BLE (Bluetooth Low Energy) 5.0 chip van Nordic (nRF52832-QFAA) de nabijheid van een mobiele telefoon detecteren. De firmware van de Proximo werkt samen met een app op de smartphone van de WoTS bezoeker. De ontwikkelaar van deze gadget, de firma Ideetron, heeft basisfuncties geprogrammeerd die op basis van de afstand, temperatuur, luchtvochtigheid, aantal stappen en lichtintensiteit werken.

De Proximo is ten eerste een nabijheidssensor. Er zullen dus acties ondernomen worden op basis van de afstand van de Proximo tot de smartphone. Er volgt een audio of visueel alarm en er kunnen verbindingen met andere Proximo-devices gemaakt worden.
De waarden voor temperatuur, luchtvochtigheid en lichtintensiteit worden door grafieken weergegeven. De meetwaarden zijn als extra gimmick te gebruiken in een door de studenten van de HAN gemaakt Tamagotchi spel.

De engineers van Ideetron hebben de firmware en app afgerond met de mogelijkheid om ‘over the air’ nieuwe functies mee te nemen. Vanaf het begin is er al genoeg te doen met de Proximo, maar er is ook voldoende flexibiliteit om de functionaliteit verder uit te breiden. Zo kan dankzij de meegeleverde connector ook een externe schakeling aangestuurd worden.

De Proximo is in verschillende stappen gerealiseerd. In een serie artikelen en video’s wordt de realisatie van het gadget gevolgd.


Registreer u nu voor een gratis bezoek aan WoTS 2018 en reserveer een gadget. OP=OP.
Gebruik uw persoonlijke relatiecode: WOTS1137
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items